Szerelem a levegőben

Vágólapra másolva!
Egy keresztény szent börtönből küldött szerelmes üzenetével kezdődött minden, úgy másfél ezer évvel ezelőtt. Azóta, február idusán, Valentin romantikus történetére apellálva, világszerte szerelmes üzenetek repkednek a levegőben: szóban, írásban, kisebb-nagyobb ajándékokkal, romantikus programokkal körítve - hogy kinek mi, az fantázia, stílus és persze pénztárca kérdése. Segítünk.
Vágólapra másolva!

Ha hosszabbra tevezzük az ünneplést...

A Valentin-nap bár egyeseknek nyűg vagy újabb fölösleges, USA-ból átvett ünnep, akad, akinek újabb lehetőség, hogy figyelmességekkel támassza alá párja iránt érzett szerelmét. Amennyiben sem pénznek, sem érzelemnek nem vagyunk híján, inkább csak az ajándékötletek terén torpantunk meg, íme néhány tipp, hova is vigyük el kedvesünket, ha utazással lepnénk meg Bálint-napon.

További úttippek ->>

Ha otthoni meghittségre vágynánk...

Az emberek ősidők óta hisznek abban, hogy bizonyos fűszerek és ételek felkeltik a szerelmi vágyat, és fokozzák a szerelmi örömöket. Egy kis boszorkánysággal az afrodiziákumokat egy romantikus, Valentin-napi vacsora menüjébe is belecsempészhetjük. Séfektől kértünk ötleteket a csábító ételek elkészítéséhez, bártenderektől pedig a vágykeltő koktélok mixeléséhez.

Az afrodiziákumokról még ->>

A szerelmesek napjának elengedhetetlen kelléke egy romantikus - könnyfakasztós mozi. Ha nem teregetnénk ki nagyobb plénum előtt érzelgősségünket, helyezkedjük el párunkkal a kanapén, egy nagy csomag papír zsebkendővel felszerelkezve, és nézzünk meg egyet (vagy többet) az elmúlt évek legszerelmesebb filmjeiból, hogy aztán még jobban örüljünk annak, hogy mi ott vagyunk egymásnak, pont úgy/nem úgy, mint filmünk szerencsés/szerencsétlen hősei.

Szerelmes filmek a tékából ->>

A megfelelő zenei aláfestés nélkül borulhat a romantikus este, így jobb, ha nem bízzuk a véletlenre - vagyis valamelyik rádió zenei szerkesztőjének aktuális hangulatára - és magunk állítjuk össze Valentin-napi wurlitzerünket - mondjuk, innen mazsolázva.

Ha kimozdulnánk...

A Valentin-naphoz manapság már egy meghitt vacsora elköltése itthon is hozzátartozik. Ha időnk engedi, otthon is készíthetünk különleges, vágykeltő ételeket, de ha erre nincs lehetőség, számos kiváló étterem szerelmi menüjéből választhatunk. Az éttermek a szerelmi alkímia, a nemek eltérő ízlésvilága és a könnyedség jegyében alkották meg különleges kínálatukat, amiben az afrodiziákumokból sincs hiány.

Ha inkább buliznánk...

Valentin-nap helyett világzene-este, szívecskék helyett broken etno - ez a mi ajánlatunk február 14-re. A magyar világzenei élet három markáns képviselője siet segítségedre, hogy szíved választottjával (vagy anélkül) jót mulass Bálint napján: az A38-on a Zuboly és a Napra, az Erlin Klub Galériában pedig a Besh o Drom ad koncertet.

Programok még -->>

Ha csak egy lapra futja...

Az első Valentin-napi képeslapok az 1800-as években jelentek meg. Ezeket különleges papírokból gyártották, gyakran díszítette őket szaténszalag, masni vagy csipke, és általában galambokat, karikagyűrűket, nyilakat, szívecskéket vagy éppen a szerelmeseket összehozó Cupidót ábrázolták.
A lapokon szereplő üzenetek természetesen végtelenül romantikusak voltak - nem volt ritka az sem, hogy a hölgyek kezét ilyen képeslapokon keresztül kérte meg az udvarlójuk. A romantikus képeslapok mellett természetesen gyorsan megjelentek a humoros üdvözlőkártyák is: ezek vénkisasszonyokat vagy éppen papucs férjeket ábrázoltak, valamilyen vicces üzenettel.

Képeslapok még -->>

Ha a virtuális valóság az igazi...

A Valentin-naphoz fűződő szoftverek, képernyővédők és egyéb kiegészítők sokasága tölthető le az internetről. A Techbázis rovat válogatásában olyan ingyenesen letölthető, extra kiegészítők találhatóak, amelyekkel egyszerűen a Valentin-napi hangulathoz igazíthatjuk operációs rendszerünk külsejét.

Ha az exkluzivitásban hiszünk...

Ha valami igazán exkluzív ajándékkal szeretnénk elkápráztatni partnerünket Valentin-nap alkalmából, és nem számít, mennyit költünk el a meglepetésre, válasszunk egy stílusos, tűzpiros jacuzzit; vagy ruccanjunk ki Tokióba, ahol egy fürdőben a legszexibb Valentin-napi ajándékot kínálják: vállalkozó szellemű párok egy közös, vágykeltő hatású csokifürdőt vehetnek.

Exkluzív ajándékok még-->>

Ha élményt ajándékoznánk...

A Valentin-napi vásárlási lázból sokan húznak hasznot. A neten böngészve nem csak hőlégballonos repülést, de elvarázsolt vacsorát is találtunk, sőt, ha akarjuk, jó pénzért még a csillagokat is lehozzák az égről.

Ha nincs kinek...

Az Egyesült Államokban és Ázsiában egyre elterjedtebb egy új, meglehetősen szarkasztikus ünnep: az egyedülállók világnapja. Általában ezt is február 14-én tartják (de van, ahol 13-án vagy 15-én rendezik meg, hogy elhatárolódjanak a Valentin-napi anyagiasságtól), és a résztvevők azt ünneplik, hogy éppen nincs senkijük - szabadok és boldogok.
Vannak olyanok is, akik ennek a napnak az ünneplésével próbálják meg felhívni a romantikus kapcsolatban élők figyelmét arra, hogy nem mindenki olyan szerencsés, mint azok, akik már megtalálták a párjukat.