Thai gombaleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
20 dkg csiperkegomba, 2 szál thai citromfű, 2 gerezd fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, fél darab zöld chili paprika, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, csipetnyi barnacukor, 2 teáskanál curry fűszerkeverék, 1 teáskanál kurkuma, 1 db zöldségleves kocka, 4 dl (1 doboz) kókusztej, só, darált bors, fél zöldcitrom leve, 1 fej lilahagyma

Elkészítése:
Vágjuk finomra a vöröshagymát és a fokhagymát, tegyük őket egy kisebb fazékba, adjuk hozzá a pár darabba felvágott citromfüvet és a chili paprikát.

Csorgassuk meg olívaolajjal, pároljuk pár percig, majd utána szórjuk rá a curryt, a cukrot és a kurkumát. Jól forrósítsuk össze, hogy a fűszerek feloldódjanak a forró olívaolajban, majd öntsük fel fél liter vízzel és a kókusztejjel.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ízesítsük leveskockával, citromlével, sóval és kevés darált borssal. Kis lángon főzzük tíz percig, majd szedjük ki belőle a citromfüvet, és tálalás előtt közvetlenül forrósítsuk bele a felszeletelt gombát és a lilahagymát. A gombával már nem kell tovább főzni!

Tálaljuk leveses tálakba, tetejére vékonyra felszeletelt chili paprikát is szórhatunk.