Pestós csirkemell

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
4 csirkemell filé, 3 evőkanál extra szűz olívaolaj, 20 dkg koktélparadicsom, 3 evőkanál bazsalikom pesto, 2 dl tejszín, 1 ág friss bazsalikomlevél, só, darált bors, sült csirke fűszerkeverék

Elkészítése:
A csirkemell filékre csorgassunk kevés olívaolajat, daráljunk rá borsot, majd szórjuk meg a sült csirke fűszerkeverékkel. Pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek ízes jól átjárja a csirkehúst.

Forrósítsunk fel két evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a befűszerezett csirkemelleket. Közepes lángon mindkét oldalukat süssük 4-5 percig.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Kanalazzuk a csirkemellek közé a bazsalikom pestót, forrósítsuk fel a sütőzsiradékban, majd öntsük rá a tejszínt. Daráljunk a szószra borsot, ízesítsük kevés sóval, majd kis lángon pároljuk még pár percig. A csirkemelleket időnként fordítsuk meg a szószban. Mielőtt levennénk a tűzről, keverjük hozzá az összetépkedett bazsalikomleveleket és a félbevágott koktélparadicsomot.

Forrón tálaljuk, és a tányéron még csorgassuk meg a szósszal. Köretnek párolt zöldségeket, rizst vagy főtt tésztát készítsünk.