Richard Gere-t felmentette az indiai bíróság

Vágólapra másolva!
Richard Gere amerikai színészt felmentette az indiai bíróság, és a körözését is megszüntették - a Micsoda nő! című film sztárja ellen tavaly adtak ki elfogató parancsot, miután egy jótékonysági rendezvényen megpuszilt egy indiai színésznőt.
Vágólapra másolva!

Richard Gere amerikai színészt, a Micsoda nő! című vígjáték sztárját felmentette az indiai bíróság, és az ellene adott körözési határozatot is megszüntették - jelentette be az indiai legfelsőbb bíróság egyik képviselője. Gere ellen tavaly indítottak eljárást, közszemérem-sértés vádjával, miután egy jótékonysági rendezvényen megpuszilt egy indiai színésznőt, Shilpa Shettyt.

"Gere szabadon beléphet Indiába és szabadon távozhat. Nem tartóztathatják le" - mondta az Associated Press hírügynökségnek Shetty ügyvédje, Anil Grover, majd hozzátette: "az ügy tökéletes példája a jogszabályok félreértelmezésének".

A színész tavaly "követte el" a "végzetes tettet": áprilisban, egy AIDS ellenes rendezvényen alaposan megölelgette és arcon csókolta Shilpa Shettyt, magára vonva ezzel a hindu konzervatívok haragját, akik "udvariatlannak és a jó ízlést sértőnek" ítélték Gere cselekedetét, és bírósági eljárást indítottak az 58 éves amerikai híresség ellen.

Richard Gere - bár nyilvánosan bocsánatot kért a tetteiért - szerint a bírósági eljárás "csak hangulatkeltés volt".

A Chicago című musical főszereplője gyakori vendég Indiában: elsősorban az AIDS elleni küzdelemre és a tibeti menkültek nehéz helyzetére kívánja felhívni a figyelmet.