Brokkolis lasagne

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:

Fél csomag lasagne tészta, 1 fej brokkoli, 2 db paradicsom, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt, só, őrölt bors, 5 evőkanál extra szűz olívaolaj, 4 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 teáskanál szárított oregánólevél, 3-4 szem paradicsom

Elkészítése:

A brokkolirózsákat vágjuk kis darabokra, majd forrásban lévő sós vízben főzzük két percig. Szedjük át egy hideg vízzel telt edénybe, várjuk amíg kihűl, majd szűrőedényben csepegtessük le jól.

Egy lábasban forrósítsunk fel 3 evőkanálnyi olívaolajat, szórjuk bele a lisztet, keverjük jól össze, majd állandó kevergetés mellett öntsük hozzá a forró tejet. Az így elkészült sűrű besamel mártást rövig ideig forraljuk, majd szórjuk bele az oregánót, ízesítsük sóval és kevéske őrölt borssal.

Forrás: [origo]


Egy közepes méretű hőálló üvegedényt kenjünk ki olívaolajjal, pár kanál mártást kenjünk szét az alján, helyezünk rá egy réteg lasagne tésztát. A tésztára ismét öntsünk a szószból, kenjük el, majd tegyünk rá a megfőzött brokkoliból egy rétegnyit. Borítsuk be ismét tésztával, majd újból a szósz következik, majd-egy-egy paradicsom szelet, végül a maradék brokkolit is rendezzük le a tetején. Fedjük be tésztával, kenjük meg vastagon a maradék szósszal, dekoráljuk a tetejét felszeletelt paradicsommal, és a végén szórjuk meg az egészet parmezán sajttal.

Forró sütőben 150 fokon süssük 35-40 percig, salátalevelekkel tálaljuk.