Pénteki horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold ma már a Rák jegyében halad, kvadrátban áll a Vénusszal. Ez okozhat némi feszültséget az életünkben, mert vágyunk ugyan az izgalmas szerelmi kalandokra, de az érzelmi biztonság legalább olyan fontos a számunkra.
Vágólapra másolva!

A Hold belépett a Rák csillagjegybe, ami egészségügyi szempontból a méregtelenítést érintheti. Érdemes egy kicsit kíméletesebben bánnunk a méregtelenítést végző szerveinkkel, elsősorban a májjal: a túlságosan zsíros vagy fűszeres ételek, esetleg az alkohol kifejezetten rossz hatással lehet most ránk - még akkor is megszenvedhetjük a nehéz étkezések vagy a féktelen italozás hatásait, ha egyébként semmi bajunk nem szokott lenni. Segítsük a szervezet saját, méregtelenítési folyamatait azzal, hogy megiszunk néhány csésze májvédő teát (igaz, ennek akkor van érzékelhető hatása, ha kúraszerűen fogyasztjuk).

A mai nap az érzelmekről szólhat, még akkor is, ha más napokon inkább a racionális gondolkodás irányítja az életünket. Mivel képesek vagyunk mélyen megélni, mi is mozgat minket, érdemes felülvizsgálni, vajon jó utat járunk-e az életben, vagy van olyan terület, ahol változtatásokra van szükségünk.

Ma azonban csak gondolkojunk, a tényleges cselekvést inkább halasszuk el: a csillagok állása ugyanis túlságosan óvatossá és visszahúzódóvá tehet, ezért nem biztos, hogy kellő nyitottsággal és merészséggel leszünk képesek változtatni.

A Hold kvadrátban áll a Vénusszal. Ez az állás egyértelműen feszültséget okozhat az életünkben, mert egyszerre vágyunk vad és izgalmas szerelmi kalandokra, de érzelmi biztonságra, otthonosságra is. Ha valaki párkapcsolatban él, annak talán megfordul a fejében, hogy feladja eddigi életét, és valami újat - látszólag izgalmasabbat - keres; a magányos emberek pedig belevethetik magukat a flörtölésbe, még akkor is, ha valójában nem futó kalandokra, hanem tartós és kiegyensúlyozott kapcsolatra vágynak.

Azonban ha nem tudjuk feloldani a bennünk lévő feszültséget (nem ülünk le megbeszélni a felmerülő problémákat a párunkkal), akkor hajlamosak lehetünk elbújni, elmenekülni a gondok elől - elsősorban az édesség habzsolásába, de az is lehet, hogy mániákusan foglalkozunk az otthonunkkal, és minden mást alárendelünk például annak, hogy tökéletesen elrendezzük a családi fotókat vagy nyolcfogásos vacsorát készítsünk a szeretteinknek.