Karrierhoroszkóp április 14-től 20-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Nagyon erőteljesen állsz ki magadért a napokban a munkahelyeden, és ez a magatartás sokak számára egy kicsit idegesítő lehet, hiszen nagyon nehéz lépést tartani veled. A lelkesedésed ugyanakkor hamar lelohad, elsősorban azért, mert a magánügyeid miatt nehezebben koncentrálsz a munkára. Ha van olyan kollégád, akiben teljes mértékig megbízol, akkor kérd ki a tanácsát. Az üzleti életben akkor tudsz jó eredményeket elérni, ha képes vagy csapatban dolgozni, és egy kicsit háttérbe szorítani önmagad.

Bika (április 21. - május 20.)
Nehezebben jössz ki a munkatársaiddal a napokban, mert sok konfliktus alakulhat ki eltérő munkatempótok és -stílusotok miatt. Igyekezz barátságosan, de határozottan kiállni magadért (bár nem biztos, hogy meg kell győzni a többieket az igazadról). A hét második felében a pénzügyeid lesznek a leghangsúlyosabbak: érdemes lenne rendet tenni a számláid között, így talán azt is ki tudod deríteni, hol érdemes spórolnod, és mire költhetsz egy kicsit többet.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Rengeteg vitára számíthatsz a hét első felében, és a feszültség szinte tapintható a levegőben. Szerencsére, olyan kollégáid állhatnak melléd, akikre egyáltalán nem számítasz - az ő segítségükkel végül győztesen és büszkén kerülhetsz ki a nehéz munkahelyi helyzetekből. Az üzleti ügyeidet tekintve érdemes többször is átnézned a szerződéseket és hivatalos papírokat: lehetséges ugyanis, hogy egy aprócska hiba felett átsiklik a tekinteted - ám ez később nagyon sokba kerülhet neked.

Rák (június 22. - július 22.)
Nagyon jó munkaerő vagy, és ezt tudod is magadról - sőt, az elkövetkező napokban szinte állandóan dicséred saját magadat, és minden alkalmat megragadsz arra, hogy kiemeld az előnyös tulajdonságaidat. Ez egy ideig jó, utána azonban kifejezetten unalmassá, sőt, idegesítővé válhat. Inkább tettekkel bizonyítsd be a munkatársaidnak, hogy számíthatnak rád. Az üzleti tárgyalások során egyáltalán nem lesz baj, ha egy kis érzelmet is viszel a mondanivalódba; a túlzásoktól azonban óvakodj.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Ahhoz, hogy tökéletes munkát adj ki a kezedből, arra is szükség van, hogy tudd, mit akarsz. Amíg ugyanis csak ködös elképzeléseid vannak a jövőről, nem tudod megfogalmazni a céljaidat, addig a megvalósításuk is nehézkesebb lesz. Arra is szükséged lehet, hogy szövetségeseket szerezz magadnak - gondold át, mely kollégáidra számíthatsz. A cselekvést azonban halaszd el néhány nappal, ezen a héten inkább csak a tervezésre koncentrálj.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Nagyon feszült napjaid lehetnek, mert rettenetesen szeretnél megvalósítani valamit, amit már régóta tervezel, ám a világ mintha összeesküdött volna ellened, sőt, még a kollégáid is ellenségesebbek, mint máskor (legalábbis te ezt így látod). Próbálj meg minél rugalmasabban dolgozni, és ne félj attól, ha egyik pillanatról a másikra kell átszervezned az egész napodat. Az üzleti életben azonban nagyszerű időszak vár rád, mert kedvező ajánlatokat kaphatsz - csak meg kell ragadnod a felkínált lehetőségeket.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
A munkádban elsősorban a kapcsolataidnak jut komoly szerep az elkövetkező napokban: érdemes lenne a munkahelyen kívül is találkozni a kollégáiddal, és az üzleti ügyek mellett a magánéletetekről is beszélgethetnétek. Ennek az is lesz az eredménye, hogy barátokat szerzel, akikben teljes mértékig megbízhatsz -sőt, akár fontos információkkal is elláthatnak téged. Ha üzleti tárgyalásokon kell részt venned, akkor ne félj kiállni a többiek elé kreatív vagy szokatlan ötleteiddel; most biztosan meg tudod győzni ezekkel a partnereidet.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Kellemes napoknak nézhetsz elébe a munkahelyeden: megcsillogtathatod a tudásodat, sütkérezhetsz a figyelemben, mert mindenki hozzád fordul tanácsért és információért. Vigyázz azonban arra, hogy hiteles maradj, és ne beszélj túl sokat feleslegesen: hajlamos lehetsz ugyanis arra, hogy hamis vagy félinformációkat közölsz a többiekkel, mert nem akarod bevallani, hogy nem tudsz valamit. Az üzleti életben is jó időszakod lehet, mert a partnereid elismerik a tudásodat és adnak a véleményedre.

Nyilas (november 22. - december 21.)
A jó kedved, az elegáns stílusod és az ellenállhatatlan humorod igazi ütőkártya lehet most a kezedben: könnyedén magad mellé állítod a kollégáidat a személyiségeddel. Sajnos, van arra esély, hogy egy kicsit túl is játszod a szerepet, és úgy akarsz előnyökre szert tenni, hogy tényleges tudás nincs mögötte. Használd ki inkább a kellemes időszakot arra, hogy fejleszted magad. Az üzleti tárgyalásokra lehetőleg ne egyedül érkezz, vigyél magaddal valakit, akivel tökéletesen kiegészítitek egymást.

Bak (december 22. - január 20.)
Bár eléggé feszült leszel ezen a héten, próbáld meg kézben tartani az ügyeidet, és ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a pánik - az asztalodon pedig a káosz. A legjobb megoldás, ha pontos, alaposan kidolgozott tervet készítesz magadnak a napi feladataidról, lehetőleg úgy, hogy minden napra beiktatsz egy-egy olyan tennivalót, amelyet már halogatsz egy ideje. Az üzleti ügyek szempontjából érdemes lenne magánemberként is találkoznod a partereiddel, egy kötetlen beszélgetésre. Kulcsfontosságú lehet ugyanis, hogy megkedveltesd magad.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Érdemes lenne egy kicsit jobban odafigyelned a munkád apró részleteire - hajlamos vagy csak nagyobb léptékben gondolkodni, pedig most az is fontos, hogy a kis dolgokra is odafigyelj. Lehet, hogy ez azzal jár, teljesen más módon kell közelíteni a munkádhoz, de a most befektetett energia később busásan megtérül. Az üzleti tárgyalásokon legyél a szokottnál is óvatosabb, ne bízz meg mindenkiben gondolkodás nélkül, csak mert szimpatikus az illető.

Halak (február 20. - március 20.)
Ahelyett, hogy a saját fejed után mennél, érdemes lenne beállnod a sorba - legalábbis egy időre. Az egyénieskedéssel ugyanis most azt kockáztatod, hogy a kollégáid önzéssel vádolnak meg, és nem hajlandóak együttműködni veled (hiszen "úgyis csak magaddal foglalkozol"). Ha igazi csapatjátékosként viselkedsz, azzal elnyerheted a többiek bizalmát és biztonságban érezheted magad. Ötleteiddel akkor is előállhatsz, amikor egy kicsit nyugodtabb és kezdeményezőbb lesz a hangulat a munkahelyeden.