Chilis-spenótos spagetti

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
30 dkg spagetti tészta, 1 db burgonya, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg spenótlevél, 1 db chilipaprika, 4 szelet bacon, 2 db paradicsom, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, só, darált bors

Elkészítése:
Vágjuk hosszában kétfelé a paprikát, majd éles késsel metsszük ki az ereit. Forrósítsuk fel egy nagy serpenyőben az olívaolajat, majd tegyük bele a felszeletelt fokhagymát és a chilit. Hevítsük addig, míg sülni nem kezdenek, utána tegyük hozzá a felcsíkozott szalonnát, süssük még egy rövid ideig, vegyük le a tűzről, majd tegyük bele a felkockázott paradicsomot.

Egy nagy fazékban forraljunk sós vizet, majd tegyük bele a spagettit, adjuk hozzá a meghámozott és kis szeletekre felvágott burgonyát is.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Főzzük addig, míg a tészta meg nem fő, de előtte egy perccel tegyük a tésztához a megmosott spenótleveleket, majd utána szűrjük le az egészet.

Keverjük a forró tésztát a chilis-szalonnál alaphoz, tálaljuk mély tányérokra, tetejét reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.