Keddi horoszkóp

Vágólapra másolva!
A Hold a Nyilas csillagjegyben halad, kvadrátban áll a Neptunusszal. Ma hajlamosabbak lehetünk arra, hogy valamilyen káros szenvedély rabjaivá váljunk, az alkohol és a cigaretta is erősebb hatással lehet a szervezetünkre, ezért kerüljük az ilyen szereket.
Vágólapra másolva!

A Hold ma belép a Nyilas csillagjegybe. Ezen a napon érdemes egy kicsit jobban odafigyelünk a májunk egészségére. Akinek volt már gondja a májával, jobb, ha teljesen lemond az alkoholról, hiszen ez az élvezeti cikk a máj sejtjeinek első számú pusztítója. Aki egészséges, az is igyekezzen mértéket tartani: a szakértők által még kockázatmentesnek tartott mennyiség napi egy pohár bor vagy egy kisebb korsó sör. Aki ennél többet iszik, annak minden héten érdemes legalább 2-3 teljesen italmentes napot tartania, hogy az alkohol kiürülhessen a szervezetéből, és a máj sejtjei is regenerálódhassanak.

A levertség, a fáradékonyság, a fogyás akár májbetegség tünetei is lehetnek, ha ilyet észlelünk, érdemes minél előbb felkeresni a háziorvost. Azért, hogy megelőzhessük a bajt, érdemes kevesebb alkoholt és zsíros ételt fogyasztani és időnként tartani egy tehermentesítő-méregtelenítő hetet vagy hétvégét. A máj méregtelenítésében különösen jótékony hatásúak a máriatövisből és a csalánból főzött teák, de akár készen kapható teakeveréket is használhatunk. Az ízlésünk szerinti gyógyteából fogyasszunk el naponta 3-4 csészényit, lehetőleg minden ízesítés nélkül.

A mai napon tartják a Föld napját - a Nyilas különösen kedveli azokat a tevékenységeket, amelyeket a szabadban űzhetünk, vagy éppen valamilyen módon a környezetvédelemmel vannak összefüggésben. Érdemes ellátogatni valamilyen rendezvényre, vagy ha erre nincs módunk, legalább sétáljunk, kiránduljunk egy nagyot. Az otthonunkban pedig vizsgáljuk felül, mit változtathatnánk a környezet védelme érdekében.

Ma a Hold kvadrátban áll a Neptunusszal. Hajlamosabbak lehetünk arra, hogy valamilyen káros szenvedély rabjaivá váljunk, az alkohol és a cigaretta is erősebb hatással lehet a szervezetünkre, ezért igyekezzünk ma kerülni az ilyen szereket. Ráadásul kicsit mindent rosszabb színben láthatunk a valóságosnál. Igyekezzünk kerülni a komolyabb döntéshelyzeteke és a konfliktusokat, nem valószínű, hogy jól tudunk kijönni ezekből.