Mazsolás korongok

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 10 dkg porcukor, fél teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék, fél teáskanál sütőpor, 10 dkg vaj, fél maréknyi mazsola, 1 db tojás, csipetnyi só

Elkészítése:
Egy kis tálba keverjük össze a lisztet, a sütőport, a sót, a porcukrot, és az őrölt fűszereket. Vágjuk bele kis darabokra a vajat, majd kezünkkel jó alaposan morzsoljuk össze. Utána szórjuk bele a mazsolát és üssük rá a tojást.

Gyúrjunk belőle tésztát, majd tegyük egy tányérra, fedjük le fóliával és tegyük egy órára a hűtőszekrénybe.

Szórjunk meg liszttel egy deszkát, majd nyújtsuk ki a tésztát fél centi vastagságúra. Szaggassunk ki belőle kerek formákat egy széles szájú pohárral, vagy nagy pogácsaszaggatóval.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük sütőpapírral borított sütőlapra egymás mellé a korongokat, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 150 fokon 10-12 perc alatt pirosra sülnek. Ha elkészültek, még melegen szórjuk meg a süteményeket porcukorral.