Heti horoszkóp május 12-től 19-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)

A héten igyekezz minél több programot szervezni magadnak: menj el moziba, színházba, kiállításokra! Rád férne a kikapcsolódás, hiszen az utóbbi hetekben rengeteget idegeskedtél, a munkahelyeden és a magánéletedben egyaránt túlhajtottad magad. Egy nagyobb baráti összejövetelre is meghívást kaphatsz - ezt semmiképpen ne mondd le, még akkor sem, ha először nagyon fáradtnak érzed magad, és semmi kedved az egészhez. Ha elmegy, nemcsak új emberekkel ismerkedhetsz meg, de olyan új szórakozási lehetőségekkel is találkozhatsz, amelyekbe teljesen beleszeretsz. A hét második felében problémák adódhatnak az egészségeddel, de szerencsére semmi komoly baja nem lesz - próbáld meg megelőzni a betegség súlyosbodását azzal, hogy eleget pihensz.

Bika (április 21. - május 20.)

A következő napokban baráti, munkatársi kapcsolataid kerülhetnek előtérbe. Azt tapasztalhatod, hogy megjelenik közöttetek az irigység, amely nagyon kellemetlenül érint téged, hiszen nem is nagyon érted az okát. A helyzetet tovább ronthatja az is, hogy teljesen félreértitek egymást: mintha különböző nyelveken beszélnétek. Próbálj meg inkább hallgatni, és a másik mondanivalójára koncentrálni - még akkor is, ha ez néha nehezedre esik, hiszen minden vágyad, hogy jól megmondd a magadét a másiknak. Ha lehetőséged van, inkább vonulj el egy kicsit a világtól és foglalkozz saját magaddal és az otthonoddal; ez ugyanis kifejezetten nyugtató hatással lehet most rád

Ikrek (május 21. - június 21.)

Meggondolatlan és kiszámíthatatlan vagy, és ezzel a szeszélyes viselkedéssel megrémítheted a szeretteidet, barátaidat, akik egyszerűen nem tudják hova tenni a gonoszkodó megjegyzéseidet. A legnagyobb probléma talán az, hogy egyáltalán nem zavar, ha megbántasz másokat, egyszerűen félvállról veszel mindent, és nem érdekelnek a következmények. Akkor járnál a legjobban, ha egy kicsit visszavonulnál a társasági élettől, és minél több időt próbálnál egyedül tölteni. Talán így egy kicsit lenyugszanak benned az érzelmek, visszanyered higgadtságodat, és képes leszel józanul dönteni.

Rák (június 22. - július 22.)

Jó alkalmad nyílhat arra, hogy végre előrelépj a karrieredben - csupán megfelelően kell kihasználnod a munkabírásodat, a kreativitásodat és az intellektuális képességeidet. Itt az ideje annak is, hogy több időt fordíts a pihenésre, az elmúlt időszakban túlhajtottad magad, és nem törődtél az egészségeddel, ez pedig könnyen megbosszulhatja magát, ráadásul pont akkor, amikor szükséged lenne az energiára. Igaz, ahhoz, hogy nemet tudj mondani valamire, jó adag magabiztosságra van szükség, ezért próbáld meg magad ezen a területen is megerősíteni

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)

Könnyen kerülhetsz rosszindulatú, ellenségeskedő emberek hálójába, aki telebeszélik a fejed olyan alaptalan pletykákkal, amelyek miatt könnyen megharagudhatsz egy harmadik emberre - akivel pedig igen jó barátságot is kialakíthatnál. Ne higgy el mindent, amit hallasz, még ha nagyon meggyőzően adják is elő, maradj inkább az a kedves, jóindulatú és vidám ember, amilyen mindig is szoktál lenni. Érdemes lenne egy kicsit kimozdulnod otthonról: keress valamilyen önkéntes munkát, ahol segíteni tudsz másoknak. Ezzel nemcsak a többi ember életét könnyíted meg egy kicsit, de saját magadnak is jót teszel vele, hiszen hasznosnak érzed magad, a segítségnyújtás pedig nagyon jó érzéseket kelt a lelkedben.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)

A pénz súlyos fejfájást okozhat neked a napokban, óvatosan kell bánnod az anyagi ügyekkel. Ügyelj arra, hogy minden számlát befizess időben, és semmi esetre se lépd túl a hitelkeretedet. Húzd szorosabbra egy ideig a nadrágszíjat, és ne hagyd, hogy bármi is eltérítsen ezen elképzeléstől, bármennyire is csábító a vásárlás, költekezés lehetősége. Könnyen elképzelhető ugyanis, hogy olyan dologba rángat bele egy ismerős, amelyben igen nagyon bukhatsz anyagilag. Légy óvatos a szerelem területén is, olyan ember keltheti fel az érdeklődésedet, akire egyáltalán nem lenne szabad figyelmet pazarolni.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)

Az előtted álló hét a kapcsolataidat helyezi a középpontba, méghozzá meglehetősen kellemes és élvezetes tálalásban. Kifejezetten szerencsés lehetsz a szerelemben (különösen a hét első napjaiban). Érdemes tudatosan is segítened ezt a folyamatot azzal, hogy feléleszted a régóta haldokló baráti kapcsolataidat, és igyekszel új ismeretségeket is kötni. Az sem kizárt, hogy azzal kerültök még közelebb egymáshoz, akivel már eleve jó a kapcsolatod, csak eddig még nem tekintettetek egymásra "olyan" szemmel. Előfordulhat az is, hogy olyan üzleti partnerekkel hoz össze az élet, akikkel közös céljaitok lehetnek és terveitek kivételesen jól illeszkednek egymáshoz.

Skorpió (október 23. - november 21.)

Rengeteg benned a szenvedély, teljesen megújulsz - kívül és belül egyaránt. Itt az ideje a mindent tisztázó és eldöntő beszélgetéseknek, amelyeken ugyan nehéz átesni, de utána garantáltan sokkal jobban érezed majd magad. Az ilyen beszélgetésekkel elkerülheted azt is, hogy egy hozzád közel álló személy túlzott elvárásokkal viseltessen irántad - mondd meg nyíltan, mi az, amit kész vagy megtenni és mi az, ami már neked is túl sok. Ez a hét olyan kiegyenlítő energiákat hozhat az életedbe, amelyekre már szükséged volt ahhoz, hogy megoldhass egy meglehetősen igazságtalan helyzetet.

Nyilas (november 22. - december 21.)

Komoly családi problémák jelenhetnek meg az életedben, ezek pedig olyan súlyos érzelmi válsággal járhatnak együtt, amelyek hosszú távon is rányomják a bélyegüket a viselkedésedre. Mivel nem tudsz túl sok mindent csinálni (hiszen a családtagjaidat nem tudod megváltoztatni), a legjobb lenne, ha megpróbálnád elterelni a figyelmedet a problémákról, és kivárnád, amíg elvonulnak a viharfelhők. Akkor viszont mindenképpen lépj akcióba, és próbáld megbeszélni a szeretteiddel a vitás ügyeket. Bár sokkal közelebb állnak hozzád a kézzelfogható dolgok, rengeteget segíthet, ha problémáid megoldásához a spiritualitást is segítségül hívod: próbálj meg meditálni, vagy fordulj nyitottan a vallás, a hit vagy az ezotéria felé.

Bak (december 22. - január 20.)

Úgy érezheted, rengeteg olyan dolog kerül mostanában napvilágra, amelyek túlságosan is megbolygatják a nyugodt, békés, barátságos kis világodat. Ezzel pedig nem nagyon tudsz mit kezdeni: legszívesebben messzire menekülnél, vagy kitörölnéd a fájdalmas emlékeket a fejedből. Kétségbeeséssel vagy struccpolitikával nem mész semmire - ahelyett, hogy állandóan a problémákon gondolkoznál, koncentrálj inkább a mindennapos feladatokra! A ház körüli munka, a kertészkedés biztosan meg tud nyugtatni. A munkában is sokkal több lehetőség rejlik, mint ahogyan eddig gondoltad, csupán képesnek kell lenned kihasználni ezeket!

Vízöntő (január 21. - február 19.)

Kreativitásod, alkotókészséged hihetetlenül aktív a napokban, és ez természetesen megmutatkozik a munkádon (az otthonod körüli tennivalókban) is: nagyszerű új ötleteid támadhatnak - rájössz végre arra, hogy lehet megoldani egy régóta fennálló problémát, vagy sikerül kitalálni, hogyan kereshetsz még több pénzt. A szabadidődben is megjelenhet ez az újító hajlam: találsz valami új hobbit magának, vagy szeretteidet kápráztatatod el csupa érdekes dologgal. Különösen a hét második felében érdemes minden figyelmedet a családod felé fordítani, még akkor is, ha legszívesebben felkerekednél világot látni, és maga mögött hagynád az otthoni gondokat.

Halak (február 20. - március 20.)

Régóta várt jó hírek érkeznek el hozzád, és néhány napig teljesen bearanyozzák az életedet: egyből optimistábban, lelkesebben látod a világot, mint eddig. Ráadásul most akár egy új szerelem is megjelenhet az életedben; igen közeli kapcsolatba kerülhetsz egy olyan emberrel, akihez első pillanattól kezdve nagyon vonzódsz. Ez az új ismeretség azonban féltékenységgel, irigységgel járhat együtt: a régi barátok, akik ragaszkodnak hozzád, úgy érezhetik, hogy teljesen elhanyagolod őket. A hét végén azonban sort keríthetsz egy mindent tisztázó beszélgetésre, amikor megnyugtathatod a régi barátokat: semmit nem változtak az érzelmeid irányukba.