Karrierhoroszkóp május 12-től 19-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Ha teheted, akkor egy kicsit fogd vissza magad, ami a munkát illeti: szükséged lenne a pihenésre, ezért nem most kellene minden feladatot bepótolnod, és annak sincs itt az ideje, hogy éjszakákba nyúlóan túlórázz. Hacsak nincs valami halaszthatatlan feladatod, akkor inkább ez a hét legyen "lógósabb", mint a többi. Ám még mielőtt jólesően hátradőlnél, ne feledd, hogy nem vonhatod ki magad minden munka alól, valamit teljesítened kell. A hét második felében esélyed van egy kisebb betegségre; ha gyengének érzed magad, inkább vegyél ki szabadságot.

Bika (április 21. - május 21.)
A munkahelyi kapcsolataid bizony nem lesznek a legjobbak a következő napokban: egymást követik a félreértések, kommunikációs problémák, ezek pedig azt az érzést erősítik benned, hogy munkatársaid megpróbálnak befeketíteni - sőt, az irigység is megjelenhet köztetek, még akkor is, ha egyébként azonos feltételekkel alkalmaztak titeket. Érdemes minél előbb tisztázni a helyzetet: nyíltan kérdezz rá (persze, nem közönség előtt), hogy van-e valami gondja veled a kollégádnak.

Ikrek (május 22. - június 21.)
Sokkal érzéketlenebb vagy mostanában, mint egyébként, sőt, kifejezetten szeszélyesen viselkedhetsz - ez természetesen befolyásolja a munkahelyi teljesítményedet is. Sőt, a kollégáiddal való kapcsolatod is változhat, sajnos, negatív irányba: meglehetősen bántó módon beszélsz velük, és egyáltalán nem törődsz sem a magánéleti problémáikkal, sem pedig a munkahelyi gondjaikkal. Ez hosszú távon nagyon rossz hatással lehet az előmeneteledre: ha ugyanis a főnökeid fülébe jut, hogy nem vagy igazi csapatjátékos, nem bíznak majd rád komoly feladatokat.

Rák (június 22.- július 22.)
Nagyon kitartó és ambiciózus vagy ezen a héten, ez a céltudatosság pedig arra ösztönöz, hogy sok feladatot vállalj el - talán többet is, mint amennyivel elbírsz. Úgy gondolod, hogy ez lehet a bizonyíték a főnökeid számára, hogy megérdemled az előléptetést! Gondolkodj el azonban azon is, hogy mennyire vagy kíméletlen magaddal: ha nem figyelsz a saját (testi és lelki) igényeidre, az előbb-utóbb meglátszik a teljesítményeden is. Ha valóban sikeres akarsz lenni, akkor törődj egy kicsit jobban magaddal!

Oroszlán (július 23. - augusztus 23.)
A következő napok a kapcsolataidról szólhatnak, amelyeket tudatosabban kellene ápolnod - szükség lehet ugyanis rájuk, ha előbbre akarsz lépni az életben. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy képes legyél önálló döntéseket hozni, és ne hagyd magad befolyásolni pletykák által. A barátaid is sokat segíthetnek, hogy jobb üzleti lehetőségeket találj, munkaügyekben pedig elláthatnak néhány értékes tanáccsal - csak tanulj meg bízni bennük. A héten ne csak a pénz motiváljon: keress valami olyan plusz munkát, amit nagyon élvezel, és akár hobbiként is űzhetsz!

Szűz (augusztus 24. - szeptember 22.)
Itt az ideje, hogy a saját érdekeidet is képviseld a munkahelyeden - ez ahhoz is hozzásegíthetne, hogy jobb anyagi helyzetbe kerülj, erre pedig igencsak szükséged lenne mostanában. Ha fizetésemelést, vagy jutalmat helyeznek kilátásba, akkor ne az legyen az első gondolatod, hogyan költhetnél el mindent az utolsó fillérig, inkább azon törd a fejed, hogyan forgathatnád vissza a pénzt! Nem ártana némi óvatos helyzetfelmérés sem: ha üzleti ajánlatokkal áll elő valaki, akkor aludj rá egyet (vagy többet), mielőtt döntesz.

Mérleg (szeptember 23. - október 23.)
Figyelj egy kicsit jobban a kapcsolataidra, a jó viszonyok ugyanis megkönnyíthetik számodra a munkahelyi boldogulást: próbálj meg minél jobb barátságot kialakítani a munkatársaiddal - akár némi csáberőt is bevethetsz az ügy érdekében! Gondold végig azt is, hogy tudsz-e velük hatékonyan együttdolgozni, és ha úgy találod, hogy ez valami miatt nehézkes, akkor próbáld meg orvosolni a problémát. Ehhez az is kell, hogy megértsd a munkatársaidat: beszélgess velük minél többet, magánéleti témákról is!

Skorpió (október 24. - november 22.)
Nagyon közlékeny és őszinte hangulatban leszel, ami hosszú távon meghatározhatja munkahelyi életedet. Lehet, hogy kéretlenül foglalsz állást egy olyan ügyben, amely téged nem érint. Ennek azonban most jó hatása lehet a kapcsolataidra, mert képes leszel döntőbírót játszani egy kínos szituációban. Arra is nagyszerű ez a hét, hogy azokat a vitás helyzeteket megoldd, amelyeket valami miatt igazságtalannak érzel. Tisztázd a főnökeiddel, hogy mit várhatnak el tőled.

Nyilas (november 23. - december 21.)
Nem tudsz annyira figyelni a munkádra, mint máskor, mert a családi életed lekötheti a figyelmedet. Folyton az otthoni gondokon rágódsz, ahelyett, hogy koncentrálnál: így persze mindennel lassabban haladsz, és valószínűleg több hibát vétesz, mint egyébként. Ideje lenne egy kicsit magaddal is törődnöd: relaxálj, pihenj eleget, a munkahelyeden pedig csak a legszükségesebbeket végezd el - majd akkor pótolsz mindent, ha egy kicsit kiegyensúlyozottabb és harmonikusabb lesz az életed!

Bak (december 22. - január 20.)
Nagyon ügyesen győzöl meg másokat a saját igazadról, ezt az erőt érdemes tudatosan felhasználnod, ha magad mellé akarsz állítani másokat! A munkahelyeden vagy az üzleti tárgyalásaid során kamatoztathatod azt a képességedet, hogy észrevétlenül tudod rávenni a munkatársaidat, tárgyalópartnereidet arra, amit te akarsz. Arra azonban ügyelj, hogy ne hagyd figyelmen kívül a kritikát sem: azzal, hogy a homokba dugod a fejed, és nem veszel tudomást a negatív dolgokról, később még több problémát okozhatsz magadnak.

Vízöntő (január 21. - február 18.)
Nyitott hangulatod arra ösztönöz, hogy egy kicsit újíts: néhány dolgot sikerrel változtathasz meg a munkahelyeden, például kellemesebb munkakörülményeket teremthetsz magadnak. Ráadásul nagyszerű gondolataid támadnak azzal kapcsolatban is, hogyan könnyíthetnéd meg az életedet, hogyan tudnál egy kevesebb munkával sikeresebbé válni. Sőt, még egy régóta fenálló, bosszantó problémára is találsz megoldást. A kreativitásodnak pedig kézzelfogható eredménye is lesz, a főnökeid elismerik tehetséged és tudásod.

Halak (február 19. - március 20.)
Képes vagy maximális optimizmussal és lelkesedéssel tekinteni a jövőbe, ez a vidámság pedig a kollégáidra is hatással lehet. Előfordulhat, hogy fontos szerephez jutsz a munkahelyeden: azt tapasztalhatod, hogy adnak a véleményedre, sőt, példaként állítanak a munkatársaid elé. Talán kiselőadást is kell tartanod, vagy téged kérnek fel egy fontos ügy megoldásának kidolgozására. Csak rajtad múlik, hogy elvállalod-e ezt, azzal azonban légy tisztában, hogy a szakmai előmeneteled irigységet, vagy féltékenységet válthat ki néhány kollégában.