Vágólapra másolva!
A hollywoodi istennők fizurája nekünk, földi halandóknak elérhetetlen álom: a fodrásztól kilépve még minden rendben van, aztán az első hajmosás után máris újra haj, és nem frizura van a fejünkön. Ezt elkerülhetjük persze, ha hajtípusunknak - és kézügyességünknek - megfelelő frizurát választunk a celebhaj-palettáról.
Vágólapra másolva!

Női magazinokat lapozgatni egy fodrászüzletben veszélyes dolog. Ugyanis az ember odamegy egy határozott elképzeléssel a könnyen kezelhető, egyben roppant divatos jövendőbéli frizurájáról - ami persze nem sokban tér el az "előtte" állapottól -, majd az újságokban felvonuló sztárok frizuráin elmerengve rögvest felülírja terveit: Victoria Beckham, Katie Holmes, Angelina Jolie, Jennifer Aniston hajkoronáját akarja tiszta szívből, haja hosszától, típusától és színétől függetlenül. Hogy a kedvenc hajszobrászunkat és magunkat is megkíméljük az idegösszeomlástól, az alábbiakban egy szakavatott fodrász segítségével végigzongorázunk a leghőbben áhított sztárfrizurákon, és a hozzájuk valóban passzoló haj-paramétereken.

Hosszú, loknis, mint Mrs. Pitté

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Akit Brad Pittet akarja, az Angie haját akarja - minden körülmények között. Az olyan apróságoktól eltekintve, mint, hogy hosszú, nyáron melegíti a nyakat és a hátat, és egy-egy hajmosás másfél órát vesz igénybe, a frizura roppant praktikus, hiszen leengedve, feltűzve egyaránt elegáns, ugyanakkor néhány csattal és hajgumival megzabolázható.

A szakember véleménye: ez a frizura, bármilyen egyszerű is kezelni, igazából csak keveseknek áll jól: ugyanis csak dús, lehetőleg véknyszálú, enyhén hullámos nagyon egészséges, rugalmas tincsekkel mutat így. Ha valakinek töredezett, szálkás, kevés, vagy éppen drótszerűen erős a haja, az inkább csapzott, igénytelen benyomást kelt.

Ha ilyet szeretnénk... vágassuk vissza a fénytelen, "sovány" hajvégeket - még akkor is, ha ez tíz centi mínuszt jelent, a hajunk meg fogja hálálni - és a közeljövőben fordítsunk nagyobb gondot a hajápolásra: pakolásokkal, és havi rendszeres hajvégkorrigálással; belsőleg pedig kovaföldkapszulával és élesztőtablettával tápláljuk.

A "Rachel"

Igaz, hogy a fenti hölgy a most következőt kitaszította a világ egyik legszexisebb pasijának a karjaiból, de ez utóbbi, 10 évadot megért sorozatbeli karakterének frizurájával nem csak a pasik, de a nők szívébe is belopta magát: Jennifer Aniston a Jóbarátok Rachel Green-jének lépcsőzetesre vágott, dús hajkoronájával divatot teremtett, és Amerikában, a második évezred küszöbén, nők ezrei ültek fodrászszékbe azzal az óhajjal: "Egy Rachel-t szeretnék!"

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A szakember véleménye: ha valaki hosszú hajat szeretne, de nincs meg a megfelelő hajmennyisége, vagy éppen töredezettek a hajvégei, akkor ezzel a frizurával nagyon jól lehet "alapozni". A Rachel mindenféle hajból jól mutat, mivel lépcsőzetesen vágott, ezért nem lapul le; és könnyen elkészíthető egy nagy átmérőjű körkefe, néhány nagy csipesz és egy szűkítőfejjel felszerelt hajszárító segítségével. Akinek hullámosodásra, göndörödésre hajlamos a haja, szerezzen be egy hajvasalót, különben elég egy kis ködszitálás, és a gondosan beszárított Rachel-ből, pulikutyaszőr lesz.

Szuperelegáns: Victoria bobja

Ha valaki, akkor "Posh Spice" tudja hogyan lehet tökéletesen elérhetetlen: a hatvanas évek sok fésülést, hajsütést, lakkot igénylő bobját újra divatba hozni egy olyan korszakban, amikor a természeteség hódít, nem tisztességes. Az egyetlen mentsége, hogy a barnáról platinaszőkére váltott híresség haja nyilván megsínylette a gyakori kémai sokkot, mert láthatóan - és ebben független fodrász szakértőnk is egyetért - kevesebb és törékenyebb hajszál van a koponyáján, így a szögegyenes, fejhez simuló frizura különösebb rögzítés nélkül is tartja a formáját.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


A szakember véleménye: ha sok, rugalmas, hullámos esetleg göndör hajunk van, ne akarjuk Victoria bobját - hacsak, nem akarjuk ezzel egyetemben azt is, hogy a hajunk az ő hajának sorsában osztozzon: ezesetben a kitartó, rendszeres, napi fél óra vasalgatással, amit egy ilyen vonalzóval vágott, tökéletesen szabályos frizura igényel, elérhetjük a kívánt végeredményt. De a következő lépés akkor a tüskehaj.

Ellenben, ha az anyatermészet vékonyszálú, kevés és tartás nélküli hajjal volt kegyetlen megajándékozni bennünket, akkor hála Mrs. Beckhamnek, mi lehetünk a legtrendibbek a világot jelentő mikrokörnyezetünkben.