Ha kell a púder

Vágólapra másolva!
A sminkelés - már annak, aki alkalmazza - minimum negyed órás, maximum háromnegyed órás rutin. Ha már ennyit bíbelődtünk, nem ártana, ha minél tovább megmaradna eredeti állapotában, és nem kenődne, fénylene, csomósodna, maszatolódna el egy órán belül. Megkértünk egy szakembert, árulja el a tartós, szép smink titkát, és, hogy mit tartsunk a neszesszerünkben ahhoz, hogy egy 5 perces mosdólátogatás alkalmával helyre tudjuk hozni azt, amit a meleg, a mulatság heve, vagy egyszerűen a bőrünk működése tönkre tett.
Vágólapra másolva!

Az alpozás alapjai

1. az arctisztítás

A legfontosabb, hogy rendszeresen - reggel és este - tisztítsuk meg az arcbőrt. Bármilyen fáradtak és elcsigázottak vagyunk esténként, semmiképp ne feküdjünk le arcmosás nélkül. Ma már szerencsére vannak olyan kozmetikumok, amiket kifejezetten expressz tisztításra fejlesztettek ki: tonikkal átitatott kendőktől az olyan kétkomponensű folyadékokig, amelyek egyesítik az arclemosó tej tisztító, a bőrradír enyhe mámlasztó és a tonik frissítő, pórusösszhúzó hatását. Ezekkel akár már az ágyban fekve, félálomban is megtisztíthatjuk az arcunkat, de utazások alkalmával is jól jöhetnek

2. hidratálás, táplálás

Legalább ilyen fontos a bőrtípusnak megfelelő arckrém.

A normál bőrtípus - ami manapság már igen ritka - a legkönnyebben kezelhető, ápolására, tulajdonképpen, a legegyszerűbb hidratáló krém is megfelel, legfeljebb az évszakváltozásokat érdemes figyelembe venniük: nyáron inkább egy könnyű, magas víztartalmú készítményt válasszanak nappalra, a nehezebb, tápláló (vitanminos) krémeket hagyják meg éjszakára, kánikulában pedig felejtsék el. Hogy ne vesszen kárba, tegyék el a hűtőbe - őszig biztosan eláll.

A száraz bőrűek ilyenkor nyáron sem úszhatják meg a tartalmas krémezést: különben a szél, a napsütés és az izzasztó meleg ugyanúgy megteszik a magukét, miunt a téli mínuszok. Számukra megfelelő lehetnek azok a készítmények, amelyek folyékony, könnyű állagú ún. elmúziók, amelyek tartalmazzák a szükséges hidratáló és visszazsírozó anyagokat, de nem képeznek zsíros réteget a bőr felszínén, így az rugalmas, puha - vagyis szépen sminkelhető marad.

A kombinált és zsíros bőrűek élete leginkább nyáron küzdelmes, mert ilyenkor a faggyú- és verejtékmirigyek is a maximumra kapcsolnak. Az ő esetükben a tisztítás és tonizálás a legfontosabb. A krémeket inkább éjszaka használjanak, de nagy melegben el is hagyhatják. Ha húzódni, hámlani kezdene a bőr, az vízhiányt jelez: ebben az esetben válasszanak a víz alapú zselék, vagy a könnyű, liposzómás gélek palettájáról, amelyek a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegébe juttatják.