Karrierhoroszkóp június 16-tól 23-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Rengeteg energiád lehet a következő napokban, azt azonban nem tudod, mire fordítsd - egy kicsit motiválatlannak érzeheted magad, és semmi kedved a szokásos, rutinszerű feladatokhoz. Szeretnél kitörni a mindennapokból, és valami újat és nagyszerűt alkotnál! A hét közepétől azonban minden megváltozik, és folyamatosan találhatsz olyan útmutató jeleket, amelyek rávezetnek arra, mit és hogyan kellene megváltoztatnod az életedben. Valószínűleg a hétvégén is dolgozol majd néhány órát (bár nincs hozzá túl sok kedved), de ennek a következő hetekben megtapasztalhatod az eredményét.

Bika (április 21. - május 20.)
Magabiztosan, nyitottan és energikusan kezded a hetet - ez a kombináció pedig az egész karrieredet egy csapásra megváltoztathatja, hiszen pontosan azt mutatod a főnökeidnek, üzleti partnereidnek, amit azok látni szeretnének. A kérdés csak az, mennyire érzed valósnak ezt a hozzáállást, vagy ez csak egy szerep, amit mások kedvéért felvettél? Ha valamilyen fontos tárgyalásod mostanában válik esedékessé, akkor időzítsd azt a hét második felére. Szerdától nagyon diplomatikusan, de mégis hatékonyan tudod érvényesíteni az érdekeidet.

Ikrek (május 21. - június 21.)
Egyébként is kitűnő intellektusod ezen a héten még inkább "felragyog", és még olyan dolgokat is észreveszel, amelyek mások figyelmét elkerülik - sőt, ezeket az új gondolatokat kreatívan új formába tudod önteni. Ne tartogasd az információkat magadban, beszéld meg a főnökeiddel a tapasztalataidat, észrevételeidet - ha ugyanis nem mondod el ezeket neki, akkor soha nem veszi észre, mennyire ügyes és tehetséges vagy. A hét végén is tölts némi időt a munkahelyeden, de koncentrálj arra, hogy hangulatosabbá és barátságosabbá tedd, például néhány szép képpel vagy növénnyel.

Rák (június 22. - július 22.)
Túlságosan sokat beszélsz a következő napokban, és a szavaidnak - sajnos - nincs túl sok tartalma, sőt, még az is lehet, hogy mások félreértik a mondanivalódat. Próbálj meg pontosabban fogalmazni, és ne rabold mások idejét azzal, hogy rájuk zúdítod a magad kis magánélettel, gyerekneveléssel, vagy éppen fogyókúrával kapcsolatos történeteit. Az ilyen beszélgetéseket tartogasd a munkaidőn túlra, a baráti csevegésekre! A hét második felében próbálj meg egy szigorúbb napirendet kialakítani magadnak (és tartani is azt), mert a figyelmed könnyen elkalandozhat, és a munkaidő végén azt veheted észre, hogy még semmit nem haladtál.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Kifejezetten védelmező hangulatban vagy a héten, ezért igazi "hős megmentőként" tündökölhetsz a munkahelyeden: képes vagy kiállni az igazságtalanságok ellen, ráadásul úgy, hogy ezzel nem veszélyezteted a saját pozíciódat - sőt, még támogatókat is nyerhetsz magadnak ezzekkel a gesztusokkal. Ne félj tehát felemelni a hangodat! Az őszinteségednek és a kockázatvállalásnak hamarosan meg lesz az eredménye, és bár nem azonnal, de mindenképpen segítséget kapsz majd valakitől, akit most megvédtél.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Pontosan tudod, hogy milyen lépéseket kell megtenned ahhoz, hogy még hatékonyabb lehess a munkádban és még komolyabb teljesítményeket tudj felmutatni. Sajnos, más azonban tudni az elméletet, és más, hogy a való életben, a gyakorlatban is tudd ezeket alkalmazni. A hét elején azonban egyszerűen nincs elég energiád dolgozni, sőt, mintha a körülmények is összeesküdtek volna ellened: egymás után érhetnek a kellemetlen, negatív tapasztalatok. Igyekezz pozitívan hozzáállni a dolgokhoz, az optimizmus sok probléma megoldásában (vagy legalábbis a jó megoldás meglelésében) segített már.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Nem igazán vagy beszédes hangulatban a hét elején, sokkal szívesebben foglalkozol a munkáddal, mint a munkahelyi kapcsolatokkal - nem vagy kiváncsi a pletykákra, a munkatársaid "viháncolása" pedig rettenetesen idegesíthet (talán rájuk is szólsz, amikor túl hangosan telefonálnak vagy nevetgélnek). Ha belegondolsz, hasznos lenne, ha egy kicsit jobban odafigyelnél ezekre a kapcsolatokra, mert ezektől is függhet a karriered. A hét második felében tedd rendbe a pénzügyeidet: nézd át az adópapírjaidat vagy a banki kivonataidat, nehogy az utolsó pillanatban érjen valami kellemetlen meglepetés.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Minél gyorsabban szeretnéd lezavarni a munkát, alig törődsz a pontossággal vagy a minőséggel, egyetlen dolog lebeg a szemed előtt: hogy minél korábban hazamehess. Ennek pedig előbb vagy utóbb szembe kell nézned a következményeivel. Jó esetben "csak" újra el kell végezned bizonyos részfeladatokat, rosszabb esetben viszont alapos fejmosást kaphatsz a főnöködtől: nemcsak a motiváltságodat kérdőjelezi meg, de a tehetségedet és a hozzáértésedet is. Ahelyett, hogy sértetten elvonulnál, inkább igyekezz neki bizonyítani.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Nagyon figyelj oda minden apró információra, amit a munkahelyeden vagy a munkáddal kapcsolatban hallasz vagy látsz - még akkor is, ha ehhez egy kicsit "hallgatóznod" kell. Ha képes vagy elraktározni ezeket magadban, vagy akár továbbgondolni az információmorzsákat, kifejezetten jó pozíció várhat rád; használd fel nyugodtan, ami elér hozzád, de igyekezz minél diszkrétebb lenni. A munkatársaiddal való jó kapcsolat (amibe a pletykálkodás vagy az információk mások ellen való felhasználása nem nagyon fér bele) legalább olyan fontos, mint az előléptetés.

Bak (december 22. - január 20.)
Nagyon élénk lehetsz a hét első napjaiban, és legszívesebben egész nap tevékenykednél - ám a tetteid mögött nincs igazi tartalom (csak úgy teszel, mintha valami hatalmas ügyön dolgoznál), és sokszor meggondolatlanul cselekedhetsz. Sokkal óvatosabbnak kellene lenned, mert ha átgondolod, mit is akarsz csinálni, kinek mit akarsz mondani, akkor kisebb az esélye annak, hogy rosszul jössz ki egy helyzetből, vagy kellemetlen szituációba keveredsz. Az is segíthet, ha szorosabban megpróbálsz együtt működni megfontoltabb és komolyabb munkatársaiddal.

Vízöntő (január 21.-február 19.)
Itt lenne az ideje, hogy alaposan átnézd a naptáradat, a jegyzetfüzetedet, letakarítsd az asztalodat és szelektálj a levelezésedben is: a rendezett munkakörülmények ugyanis segíthetnek abban, hogy összeszedd a gondolataidat, sőt, még a kreativitást is támogatják - hiszen nem kell azon gondolkoznod, hová tetted azt a fontos iratot... A hét második fele arra is alkalmas, hogy megfogalmazd magadban a céljaidat, és hogy mit szeretnél elérni egy, öt vagy tíz év múlva. Ha le is írod a gondolataidat, akkor sokkal jobban tudsz majd fókuszálni rájuk. Merj egy kicsit álmodozni is!

Halak (február 20.-március 20.)
Ha teheted, akkor a következő napokban dolgozz otthonról. Ha nem kell utazgatnod, és a munkatársaid sem zavarnak, akkor sokkal hatékonyabban tudod bepótolni az elmaradt dolgokat - sőt, akár még előre is tudsz dolgozni. Csütörtöktől azonban vesd bele magad teljes erőbedobással a munkahelyi kapcsolatok ápolásába: minden lehetőséged megvan ugyanis ahhoz, hogy nagyon erős, tehetséges szövetségeseket szerezz magadnak, akikkel kitűnően tudsz együtt dolgozni. A hétvége azonban legyen teljes egészében a családodé: most bebizonyíthatjátok egymásnak, hogy erős hátteret nyújtotok a másiknak