Karrierhoroszkóp július 28-tól augusztus 4-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Érdemes lenne elgondolkoznod azon, hol tudnál egy kicsit fejleszteni a munkaeszközeiden - mindenképpen kifizetődő lenne, ha vásárolnál egy új számítógépet, vagy ha erre nincs lehetőséged, legalább szerezz be néhány új tollat és jegyzetfüzetet, amelyekkel élvezetesebb lehet a munka! A hét második felében ügyelj arra, hogy minél egyértelműbben és világosabban fogalmazz: esélyt se adj annak, hogy a munkatársaid vagy üzletfeleid félreértsenek.

Bika (április 21. - május 20.)
Többet kellene a munkahelyi kapcsolataid emberi oldalával törődnöd: menjetek el a kollégáiddal kávézni, vagy sportoljatok együtt. A kötetlen és laza hangulat még azoknak az embereknek is lehetőséget kínál arra, hogy megnyíljanak, akik egyébként inkább visszahúzódóak. Ha valamilyen üzleti tárgyalást kell a napokban lebonyolítanod, az is legyen egy kicsit lazább találkozó. A hét utolsó napjaiban ne félj megosztani az ötleteidet másokkal - a közös gondolkodás mindenkit előbbre vihet!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Képes vagy arra, hogy a legbonyolultabb dolgokat is megértsd, és ez nemcsak a munka tényeire és folyamataira vonatkozik, hanem a munkatársaid lelkére és magánügyeire is - sőt, még nagyszerű tanácsokat is tudsz nekik adni! Így aztán ne lepődj meg, hogy lépten-nyomon beszélgetnének veled, kávézni, sütizni hívnak, vagy egyenesen versengenek azért, hogy veled ebédelhessenek. Arra azonban figyelj, hogy a nagy társadalmi élet ne vegyen el irreálisan sok időt a valódi munkától.

Rák (június 22. - július 22.)
Ha fontos tárgyalásokat kell lebonyolítanod - például egy kiemelt üzletféllel, vagy a főnököddel -, akkor szervezd azokat a hét első felére, és tegyél meg mindent annak érdekében, hogy a mondanivalód kellően pontos, egyértelmű és alapos legyen. Most elengedhetetlen, hogy jegyzetelj, esetleg valamilyen számítógépes programot is segítségül hívhatsz, hogy még kitűnőbb előadást rakj össze. A hét második felében inkább a pénzügyeiddel kellene törődnöd: állíts össze egy költségvetést, hogy megtudd, mely területen vagy pazarlóbb.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Érdemes lenne egy kicsit jobban odafigyelned azokra a visszajelzésekre, amelyeket a munkahelyeden kapsz - és ne csak a főnökök véleménye legyen a száma mérvadó, hanem azokat a közvetlen kollégáidat is kérdezd meg, akikkel naponta találkozol. A mondanivalójukat meghallgatva nagyon sokat tanulhatsz. Szerdától több önfegyelemre lesz szükséged, ne hagyd, hogy felbosszantson minden apró-cseprő ügy; vagy, ha nem tudod elkerülni az idegeskedést, akkor legalább arra figyelj, hogy ne másokon vezesd azt le.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Legszívesebben mindent az irányításod alá vonnál, meg vagy győződve arról, hogy csak a te módszereid lehetnek a megfelelőek egy-egy feladat megoldásához - az pedig, hogy nem így van, kifejezetten bosszanthat. Ahelyett, hogy folyamatosan idegesítenéd magad (és persze másokat is, az állandó nyafogásoddal), inkább koncentrálj arra, mit el kell végezned. A mondás szerint a cél a fontos, nem pedig az eszközök, amelyekkel eléred azt.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Nagyon beszédes, pletykás hangulatban leszel egész héten - ennek megvan az előnye, de a hátránya is. Képes vagy másokkal megosztani a legkülönlegesebb, legújabb ötleteidet, de sajnos arra is hajlamosabb lehetsz, hogy mások magánéletébe avatkozz, vagy éppen a saját privát ügyeidet meséld el mindenkinek, akivel csak szembetalálkozol - tekintet nélkül arra, hogy az illetőt érdekli-e vagy sem... Ez pedig nagyon rossz képet festhet rólad.

Skorpió (október 23. - november 21.)
Ne ítélkezz, és ne hozz döntéseket a hét elején, mert jó néhány olyan dolog lehet az életedben, amely "elhomályosítja" az éleslátásodat, és ezek miatt nem tudod megfelelően érzékelni a helyzetedet. Inkább halassz el mindent néhány nappal, és ez a néhány nap legyen inkább az információgyűjtésé. A hét végén pedig ügyelj arra, hogy az egód és önzésed ne álljon a sikered útjába.

Nyilas (november 22. - december 21.)
Készíts magadnak egy jól követhető, napi időbeosztást, és tartsd is magad hozzá: a következő napokban ugyanis könnyen elkalandozhat a figyelmed, és ha nem vagy szigorú magadhoz, akkor a nap végén azt veheted észre, hogy semmit nem haladtál, sőt, csak még több feladat halmozódott fel! A hét második felében légy egy kicsit nyitottabb és kommunikatívabb a munkatársaiddal, mert együtt csodás ötleteitek lehetnek - ráadásul, ha többen dolgoztok együtt, akkor a megvalósítás is egyszerűbb.

Bak (december 22. - január 20.)
Könnyű elterelni a figyelmedet, és egy idő után már te magad sem tudod, hogy milyen célokat tűztél ki magadnak korábban, és mi mindent szerettél volna elérni. Több határozottságra és komolyságra lenne szükséged - mindezt kellő nyugodtsággal és nyitottsággal kellene ötvöznöd, hogy a lehető legnagyobb hatékonyságot érhesd el. A hét második felében igen magas szellemi energiaszinten lehetsz, és bármilyen problémával találod is szembe magad, könnyedén oldod meg azt.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Túlságosan sok probléma van mostanában a magánéletedben, ami eltereli a figyelmedet a munkádról. Igyekezz egy kicsit több figyelmet szentelni a hivatalos ügyeidnek (még ha nehezedre esik is...), és ha máshogy nem megy, akkor készíts magadnak napirendet, amihez tarthatod magad. Az is fontos lehet, hogy különíts el magadnak elegendő időt arra, hogy a nagyobb léptékű, több figyelmet igénylő feladatokkal törődj.

Halak (február 20. - március 20.)
Ne kötelezd el magad túl korán és gondolkodás nélkül: nagyon kellemetlen helyzetbe kerülhetsz, ha megígérsz valamit, amit utána nem tudsz teljesíteni. Előzd meg a problémákat azzal, hogy nem teszel meggondolatlan, felelőtlen kijelentéseket - inkább "meglepetésből" segíts valakinek, mintsem saját ügyeidet hanyagold el. A hét végére kellemes fáradság uralkodhat el rajtad; szervezz magadnak egy olyan programot, amely a testedet és a lelkedet egyaránt felfrissíti.