Nyári göncök, őszre is

Vágólapra másolva!
Idén a leárazás-hullám a megszokottnál bő két hónappal korábban érkezett meg, így az idő előtt - és féláron - kifosztott üzletek kirakataiba az ősz is hamarabb köszöntött be - ami, tekintve, hogy még tombol a nyár, igen lehangoló. Itt-ott azonban még maradtak olyan pár ezer forintos nyári darabok, amelyek nem csak 40, de - megfelelő kiegészítőkkel - 4 fokban is jó szolgálatot tehetnek - és persze olyanok is, amelyeket jövőre legfeljebb egy retro-buliba vehetnénk fel. Filléres örökzöldek és "párezres" hülyeségek, egy stylist szelektálásával.
Vágólapra másolva!

Cikkünkben csak azokat a ruhadarabokat vizsgáltuk, amelyek az idei nyár slágerei voltak, de a megfelelő kiegészítőkkel még ősszel is vagy akár jövő nyáron hordhatóak lesznek, pironkodás nélkül.

Maxiruha: 2500 Ft (Jeans Club) - 14 990 Ft (Promod)

Idén nyáron a hippi-korszak visszatérésével a földet söprő, színes ruhák is újra divatba jöttek - és nem távoznak a fecskékkel az ősz beköszöntével sem. Szlávik Veronika stylist, divattanácsadó szerint érdemes ezekre a darabokra pénzt adnunk - különösen, ha az eredeti ár feléért-harmadáért elvihetjük - mert megfelelő kiegészítőkkel hűvösebb napokon is felvehetők.

Kiegészítők: Egy nagy és bő, úgynevezett oversize-kardigánnal vagy mellénnyel, harisnyával és lapos sarkú lovaglócsizmával kiegészítve a maxiruhák tökéletesen beillesztehetőek a "bohém" jelzővel illetett őszi trendbe.

Minták, színek: Az etno minta - ami jelenthet balkáni tarkaságot, afro letisztultságot, keleties motívumokat vagy épp matyó hímzést - átöröklődik őszre; színek tekintetében a piros, a fekete és a fehér lesz a domináns, de a nyári színei is visszatérnek, csak sötétebb, visszafogottabb árnyalatban. A türkizből például ciánkék lesz, a narancssárgából terrakotta, a citromsárgából okker- vagy mustársárga, a fuksziából mályvarózsaszín.

Amit ne: a pöttyös és csíkos napja leáldozóban, az ilyen darabokat inkább hagyjuk meg másnak.

A legolcsóbb, amit találtunk: a Jeans Club üzleteiben már 2500 Ft-ért magunkévá tehetünk egyet, de 6990 Ft-ért a Personában (Westend) is láttunk.

A kedvencünk: a nekünk leginkább tetsző darab sajnos már az őszi kollekció részét képezi a Promodban, így az ára is meglehetősen borsos (14 990 Ft) - ellenben bizonyíték arra nézvést, hogy a hosszú, nyári ruha őszi is egyben.

Tunika és miniruha: 990 Ft (Jeans Club) - 5990 Ft (Mexx)

Tulajdonképpen a maxi ruha kistestvére a mini ruha vagy tunika, amely leginkább mell alatt szabott vállpántos, hosszú vagy rövid ujjú vagy ingruha fazonú volt idén nyáron. Ami miatt szeretjük, az a sokoldalúsága - indokok alább -, és ez a jó tulajdonsága teszi érdemessé a szezonvégi megvásárlásra is.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Kiegészítők: Ez a ruhadarab ruhaként és topként is hordható: míg nyáridőben önmagában vagy sorthoz, egyenes vonalú, rövidebb-hosszabb szoknyához is felvehettük, addig ősszel a cső és az - újra hódító - trapézszárú farmerünkkel kombinálhatjuk ugyanígy; de ha a kedvünk tartja, színes harisnyával, nagyméretű kardigánnal vagy bőrkabáttal és egy térdig érő, lapos sarkú csizmával - esetleg félcipővel és lábszárvédővel - is viselhetjük, a merészebbek hosszú ujjú garbót is vehetnek alá.

Minták, színek, tiltott típusok: lásd mint a maxiruhánál, kiegészítve azzal, hogy a ingblúz fazonú blúzok, fodros, zsabós, csipkés, masnis ruhák, tunikák, az idén ősszel szintén hódító "tikárnős" vagy "college"stílusba tökéletesen passzolnak, így ha ilyenbe botlunk, pár ezer forintért nem vesszük meg hiába.

A legolcsóbb, amit találtunk: 990 Ft, Jeans Club; de a Springfield 1999 és 2999 Ft-os miniruha ára is baráti.

A kedvencünk: egy piros-fehér csíkos, ingruha fazonú darab (de létezik ugyanitt fekete-fehér és zöld levélmintás változata is), a Jeans Clubban 1490 Ft-ért.

Miniszoknya: 750 Ft (Jeans Club) - 4990 Ft (XX by Mexx)

Nem csak nyár, de az egész idei év újrázója a miniszoknya: fodros, alsószoknyás, hagyma formájú, téglalap alakú vagy A vonalú, combközépig érő - vagy még annál is rövidebb darabok - egész sora volt kapható minden üzletben. Persze nem minden darab tuti befektetés - hacsak nem a jövő februári farsangra készülünk már most.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]


Minták, színek: a kockás, rakott szoknyák a legdivatosabbak idén ősszel - a "bohém" és a "titkárnős" stílus mellett dívó punkos-rockos vonal feltűnő képviselőiként, illetve a klasszikus őszi a föld színek, a szürke és a barna is bevállalható.

Amit ne: az élénk színű, fényes darabokat - mondjuk egy citromsárga, szaténból készült hagymaszoknyát (!) - inkább hagyjuk lógva.

Kiegészítők: a sokak által átkozott cicanadrág továbbra is trendi - de idén ősszel lehet arany, ezüst, vagy bármilyen metálszín -, úgyhogy akik továbbra sem tudnak megbarátkozni vele, azoknak marad a klasszikus színes harisnyandrág - ami egyszínű szoknya esetén lehet bármilyen szokatlan mintájú, mintás szoknyánál viszont csakis egyszínű.

A legolcsóbb, amit találtunk: szürke, ejtett derekú (csípő fazonú) vászonszoknya 750 Ft, Jeans Club.

A kedvencünk: skótkockás-variációk a Personában, 2990 Ft-ért.