Christina Applegate meggyógyult

Vágólapra másolva!
Kigyógyult a mellrákból Christina Applegate amerikai színésznő, a Samantha Who? című sorozat sztárja: a híresség egy tévéműsorban mondta el, hogy "tökéletesen tiszta" a szervezete.
Vágólapra másolva!

Christina Applegate amerikai színésznő, a Samantha who? és a Rém rendes család című sorozatok sztárja egy tévéinterjúban elmondta: sikerült meggyógyulnia a mellrákból.

"A szervezetem tökéletesen tiszta, egyetlen rákos sejt sincs benne" - mondta Applegate a Good Morning America című műsor keddi adásában. "Szerencsére a testem nagyon jól reagált a kezelésre, az orvosok is minden gyanús dolgot eltávolítottak. Valószínű, hogy életben maradok."

A 36 éves hírességről augusztus elején derült ki, hogy korai stádiumban lévő mellrákja van.

"Először azt sem tudtam, hova kapjak, rettenetesen megijedtem, csak remegtem" - mesélte Applegate. "De utána, szinte azonnal arra gondoltam, hogy mit kell tennem ahhoz, hogy túléljem a betegséget. Rögtön elkezdtem orvost keresni, azonnal bejelentkeztem a kórházba, és felhívtam egy ismerősömet, aki megtanított a makrobiotika alapjaira is."

A színésznő családjában több mellrákos eset is előfordult, többek között az édesanyjánál is kialakult a daganat, ezért Applegate 30 éves kora óta rendszeresen részt vesz mammográfiás vizsgálatokon, és más módon is félévente ellenőrizteti magát. Miután rosszindulatú elváltozást talált a mellében, úgy döntött, hogy mindkét mellét teljesen eltávolíttatja.

"Nagyon nehéz, de logikus döntés volt" - mondta a színésznő. "Nem akartam négyhavonta orvoshoz rohangálni, és minden nap azt kockáztatni, hogy kiújul a betegség. Láttam éveken keresztül szenvedni az édesanyámat, és én nem tudtam volna ugyanazon átmenni, mint ő."

Applegate azt is elárulta, hogy plasztikai sebészhez fordul, hogy szilikonimplantátummal "pótolja" elvesztett kebleit. A színésznő tréfálkozva hozzátette, hogy "ez azért jó, mert egész életében, még az öregek otthonában is formás mellei lesznek".