Karrierhoroszkóp augusztus 25-től szeptember 1-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Próbálj meg egy kicsit nagyobb önuralmat mutatni a hét első felében: hirtelen természetedből és meggondolatlan szavaidból komoly problémáid is származhatnak - haragosokra pedig most egyáltalán nincs szükséged. A munkahelyeden nem mindig a nyers őszinteség a legkifizetődőbb stratégia. Ha lehet, kerüld el a konfliktusokat, és dolgozz teljesen egyedül: így egy új tulajdonságodat is megmutathatod a főnökeidnek - ez a későbbiekben mindenképpen előnyödre válik.

Bika (április 21. - május 20.)
A pozitív gondolkodás, az optimizmus csodákat tehet: még egy kilátástalannak tűnő helyzetből, vagy egy közepes napból is ki lehet hozni a legtöbbet, ha kellő nyitottsággal, mosolyogva, humorral állsz a dolgokhoz. Próbálj meg akkor is kedves és megértő lenni másokkal, ha ez valójában egy kicsit őszintétlen - ezzel a munkatársaidra is jó benyomást tehetsz, az ő támogatásukra pedig mostanában igencsak szükséged lehet. Ha teheted, dolgozz egy kicsit a hétvégén, ez nagyon jó hatással lehet az előmeneteledre!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Sokkal szervezettebbnek kell lenned, sőt, a hosszabb távú terveidhez is szükséged lehet egy kidolgozott (de kellően rugalmas és variálható) stratégiára. Ha ugyanis mindent alaposan átgondolsz, könnyebben észreveszed az esetleges hibákat és hiányosságokat is. Csütörtöktől nagyszerű lehetőségeket kaphatsz arra, hogy megmutasd: mire is vagy képes. Azonban, mielőtt lelkesen beleveted magad a munkába, gondolkozz el azon, mennyire illeszkedik ez a jövőképedbe. Ne vállalj el mindent gondolkodás nélkül - így azt is megelőzheted, hogy teljesen kifáraszd magad.

Rák (június 22. - július 22.)
Jó néhány kellemetlen helyzetnek lehetsz szem- és fültanúja a munakhelyeden, de igyekezz kellően diszkrét maradni, és akkor sem visszaélni a megtudott információkkal, ha valaki szépen kér erre. A legjobb lenne, ha mélyen magadba zárnál mindent, amit megtudsz. A mások háta mögötti üzelmek még soha nem szültek még jó végeredményt - azt is tudnod kell, hogy aki ma "használ" téged, lehet, hogy egy másik alkalommal gondolkodás nélkül elárulna. A pletykálkodás helyett koncentrálj tényleg a munkára.

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
A hét elején komoly kihívásokkal kell szembenézned a munkahelyeden, azt tapasztalhatod ugyanis, hogy valaki eltökélt aknamunkával próbál rossz színben feltüntetni téged. Szerencsére, a főnökeid pontosan tudják, hogy mennyit érsz, de így is meg kell küzdened az elismerésekért. Hallgass az ösztöneidre, és cselekedj a belső hangod útmutatása szerint - hamarosan bebizonyosodhat, hogy a döntéseid helyesnek bizonyultak. A hét második felében már sokkal lazább napjaid lesznek, nem kell idegeskedned semmi miatt - sőt, egy kicsit talán úgy tekintesz majd a munkádra, mint a szórakozás egy fajtájára...

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Mindent megkérdőjelezel és kritikával fogadsz, amit csak megtudsz a munkahelyeden: semmiben sem vagy biztos, és alig lehet téged meggyőzni. Ez jó is lehet egy ideig (hiszen járatod az agyad és újabb dolgokat, megoldási lehetőségeket találsz ki), ám a hét közepén már azt tapasztalod, hogy ez a kétkedés folyamatosan lassítja a munkádat, és persze az önbizalmadat is csökkenti. Inkább legyél egy kicsit nyitottabb, és ne félj attól, hogy rá kell bíznod magadat a kollégáidra. Az információkat pedig csak akkor kezeld teljesen bizonyosként, ha több forrás is megerősítette neked ezeket.

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Régóta halogatsz egy fontos feladatot vagy találkozót, bár azt te magad sem tudod megmondani, miért nem fűlik hozzá a fogad; talán attól félsz, hogy túlságosan nagy falat az számodra, és egyedül úgysem lennél képes teljesíteni az elvárásokat; esetleg azzal a személlyel van gondod, akivel együtt kellene működnöd. Legyél egy kicsit rugalmasabb és merészebb, különösen a hét második felében! Ha nyitottan vagy képes szemlélni az előtted álló munkát, arra is rájössz, hogy máshogy, talán egyszerűbb és hatékonyabb módon is meg lehet oldani a gondot okozó problémákat. Nem kell mindig a jól bevált ösvényen maradnod!

Skorpió (október 23. - november 21.)
Kimerültebb lehetsz, mint más napokon, és egyik munkaóráról a másikra élsz, pedig nagyon komoly feladataid lennének. Ideje lenne felülvizsgálni a hosszabb távú terveidet is: mi az, amit valójában el akarsz érni a karriered szempontjából? Jól érzed magad a jelenlegi helyzetedben, vagy megérett az idő a váltásra? Ha nagyon bizonytalannak érzed magad, akkor keress fel egy tanácsadót, aki reálisan közelítheti meg a problémát. Ha ezt túl soknak érzed, akkor beszélgess egy kicsit a munkáról egy olyan barátoddal, aki bátorítóan, de kellő kritikával szemléli a helyzeted - fontos azonban, hogy elfogadd, amit mond, és ne akarj vele vitatkozni!

Nyilas (november 22. - december 21.)
A hét elején egyszerűen képtelen vagy rendesen dolgozni: folyton elkalandozik a figyelmed, álmodozol vagy csak bambulsz; ha pedig végre képes vagy koncentrálni, akkor nevetségesen rövid idő alatt elfáradsz - bármi mással szívesen töltöd az idődet, csak a munkával ne kelljen. Egész nap csak aludnál, lustálkodnál. Szerencsére, ez az energiahiányos állapot csak néhány napig tart, és a hét második felében már nagyon hatékonyon tudod majd behozni a lemaradásaidat - erre szükséged is lesz, mert a lógást csak ideig-óráig nézik el a főnökeid és a munkatársaid.

Bak (december 22. - január 20.)
Hatalmas energiákat érzel magadban, talán az egész világot meg tudnád hódítani - de úgy érzed, hogy mások megakadályoznak ebben, és sehogy sem hagyják, hogy kibontakozz. Arra azonban nem gondolsz, hogy a felelősséged és a feladataid is növekednének egy előléptetéssel, erre pedig még nem vagy felkészülve. A legjobb lenne, ha megtalálnád az arany középutat, és egy ideig csak "tanulnád" a magasabb pozícióval vagy más üzlettel kapcsolatos feladatokat, még akkor is, ha ellenállhatatlan ajánlatokat tesznek neked ezen a héten. Ha üzleti tárgyalásaid lesznek, akkor mindenképpen kötetlenebb, lazább helyre szervezd ezeket, most egyáltalán nem áll jól neked a merev elegancia.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Kifejezetten élvezed, hogy egy kicsit a karriereddel és a jövőddel foglalkozhatsz: örömmel szövögeted a terveidet és álmodozol arról, milyen is lesz egy új üzletbe vágni, vagy egy új pozícióba kerülni - sőt, gondolatban már el is költötted azt a pénzt, amit majd keresel... Arról azonban mintha elfeledkeznél, hogy az előléptetéshez vagy a haladáshoz neked is tenned kell: ha nem ragadod meg a lehetőségeket, hogy bizonyíthass, senki nem veszi észre, milyen tehetséges vagy. Ha van valamilyen új ötleted, akkor ne félj megosztani azt másokkal, bármilyen "bizarrnak" tűnjön is elsőre, amit kigondoltál.

Halak (február 20. - március 20.)
Kedves, megértő és segítőkész vagy, ráadásul nagyon türelmesen viselkedsz másokkal - ez azonban a következő napokban inkább gondot okoz majd neked: a munkatársaidnak ugyanis sokkal egyszerűbb odadobni a feladatokat (hiszen te mosolygósan igent mondasz mindenre), mint együttműködni veled. Ne vállalj el mindent gondolkodás nélkül csak azért, hogy jobb színben tüntesd fel magad, vagy mert a másik olyan meggyőzően adta elő a saját búját-baját. Ha kedvelnek, az nem azért van, mert mártírt csinálsz magadból... Ne félj segítséget kérni!