Uborkasalsa

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka, 4 szem paradicsom, fél citrom leve, 1 csokor petrezselyem zöldje, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 teáskanál mustár, darált bors, só

Elkészítése:
Szeleteljük fel vékony, hosszú csíkokra az uborkát, a szeleteket vágjuk apró kockákra, és tegyük egy nagy salátás tálba. Vágjuk négyfelé a paradicsomokat, csumáikat metsszük ki.

Kezünkkel nyomjuk ki a paradicsom magjait a magházukkal együtt. Vágjuk a paradicsom húsát apró kockákra, és tegyük az uborkához.

Kanalazzuk rá a mustárt, csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, daráljunk rá borsot és ízesítsük sóval. Szórjuk meg összevágott petrezselyem zöldjével, és jó alaposan keverjük össze.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyünk fémhengereket nagy tányérokra, töltsük meg a salsával, jól nyomkodjuk le, majd óvatosan húzzuk le róla a hengert. Pár szál ruccolával, füstölt lazaccal, sonkával vagy grillezett sajtokkal tálaljuk. Pirítós kenyeret kínáljunk hozzá.

A tálalás egyszerűbb módja, ha üvegpoharakba kanalazzuk, és pohárral együtt tesszük a tányérra.