Kecskesajtos rakott zöldség

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
2 db cukkini, 2- db sárga és piros kaliforniai paprika, 1 db padlizsán, fél citrom leve, 1 kis csokor mentalevél, 1 csokor petrezselyem zöldje, 20 dkg kecskesajt, 3-4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1-1 ág zsálya és rozmaringlevél, só, darált bors

Elkészítése:
Mossuk meg jól a paprikákat, majd tegyük egy sütőlemezre. Forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni nem kezd. Az elkészült paprikákat vegyük ki a sütőből, fedjük le fóliával, majd ha kissé kihűltek, húzzuk le a bőrüket.

Szeleteljük fel fél centi vastagságúra a cukkinit és padlizsánt, úgy, hogy szép nagy szeleteket kapjunk.

Hevítsünk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd süssük meg benne a padlizsán- és cukkiniszeleteket.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Egy kis tálban keverjünk össze 4 evőkanálnyi olívaolajat a citromlével, tegyük hozzá az összevágott petrezselyem és mentalevelet. Ízesítsük sóval és kevés darált borssal.

Csorgassunk meg olívaolajjal egy sütőedényt, majd tegyünk az aljára egy réteg sült cukkinit, tetejére a sült paprikát és a padlizsánt, majd egy-egy szelet kecskesajtot tegyünk. A rétegeket enyhén hintsük meg sóval, és daráljunk rá borsot.

Csorgassuk meg az öntettel, majd tegyünk rá még egy réteget. A zöldségek közé elrejthetünk pár levél rozmaringot és zsályát. A rétegezést addig folytassuk, míg a sütőedényünk meg nem telik. Tetejére tegyünk pár levél fűszernövényt, csorgassuk meg az öntettel, majd tegyük forró sütőbe, ahol 150-160 fokon 20 perc alatt összesül.