Sajtos fügekosárkák

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta, 10 dkg gorgonzola sajt, 3 db friss füge, 3 teáskanál bazsalikom pesto

Elkészítése:
Hajtsuk szét a leveles tésztát, (használhatunk mélyhűtött leveles tésztát is, a kiengedett tésztát liszttel meghintett deszkán nyújtsuk ki 2-3 milliméter vékonyságúra), vágjuk 10-12 centis kockákra. Kenjünk ki vajjal és hintsünk meg liszttel muffin vagy puding sütőformákat, majd bélejük ki a tésztakockákkal. A tészta széleit hagyjuk kilógni a formából.

Mossuk meg jól a fügéket langyos vízben, utána vágjuk kisebb, falatnyi cikkekre. Tegyünk két-három cikket egy-egy kibélelt formába, utána morzsoljunk a tetejére a gorgonzola sajtból. Kanalazzunk a tetejére fél teáskanálnyit a bazsalikom pestóból, daráljunk a tetejére kevés feketeborsot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Tegyük a kibélelt formákat sütőlemezre, és előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 20-25 percen keresztül. Az elkészül kosárkákat hagyjuk kissé kihűlni, és még melegen szedjük ki villa segítségével a formából.

Remek vendégváró csemege, salátával tálalva elegáns előétel lehet belőle.