Visszaköveteli Madonna örökbefogadott fiát az édesapja

Vágólapra másolva!
Madonna örökbefogadott fiának, David Bandának az édesapja úgy gondolja, hogy a hároméves gyereknek jobb helye lenne Afrikában, most, hogy az énekesnő és férje, Guy Ritchie elválnak.
Vágólapra másolva!

Madonna örökbefogadott fiának, a malawi születésű David Bandának a biológiai apja, Yohane Banda szerint a kisfiú sokkal jobb helyen lenne Afrikában, mint a válófélben lévő énekesnőnél. A férfi a Sun című brit magazinnak azt mondta, a gyereke "sokkal boldogabb lenne egy szegény, de szeretetteli környezetben, mint Madonnáék mellett".

"Nagyon szomorú vagyok, és rettenetesen megbántam, hogy belementem az örökbefogadásba" - mondta Yohane Banda, akit azután kerestek meg, hogy kiderült, Madonna és férje, Guy Ritchie elválnak. "David nagyon kicsi, mégis túl sok mindent kellett átélnie, most pedig egy szörnyű válásnak kell, hogy a részese legyen. Sokkal jobb lenne, ha visszakerülne Malawiba, mert itt legalább boldog és szeretettel teli otthonban nőhetne fel - még akkor is, ha nem tudunk neki annyi mindent megadni, mint Madonna."

Yohane Banda - aki nemrég újranősült, és hét hónapja újra apa lett - szerint a gyereknek "biztosan nagyon ijesztő, hogy annyi idegen veszi őt körül" és "láthatóan hiányzik neki a szeretet".

"Úgy érzem, Madonnáék hazudtak nekem, mert amikor örökbe fogadták, boldog otthont, szerető családot és teljes életet ígértek neki, ám ez most már nincs sehol" - mondta a férfi. "Azt is megígérték, hogy rendszeresen írnak, és képeket is kapok majd a gyerekről, ám amióta elvitték, semmit nem tudok róla. A legszívesebben visszacsinálnám az egészet, és tudom, hogy David is boldogabb lenne itthon."

Az 50 éves amerikai énekesnő két éve adoptálta a malawi kisfiút, amivel hatalmas botrányt kavart: emberi jogi szervezetek szólaltak fel a kisfiú érdekében (akit, szerintük, nem lett volna szabad örökbe fogadni, hiszen az édesapja él), és azzal is megvádolták Madonnát, hogy hírnevét felhasználva jutott indokolatlan jogi előnyökhöz a adoptálás során.