Nincs ítélet Britney Spears közlekedési ügyében

Vágólapra másolva!
Elakadt Britney Spears bírósági tárgyalása: az esküdtek ugyanis többszöri visszavonulás után sem tudtak ítéletet hozni a balesetet okozó és érvényes iratok nélkül vezető amerikai énekesnő ügyében.
Vágólapra másolva!

Britney Spears amerikai énekesnő bírósági tárgyalásának második napján sincs ítélet: a hírességet még tavaly helyezték vád alá, mert balesetet okozott, ráadásul Kalifornia államban érvénytelen jogosítvánnyal vezetett.

A tárgyalás múlt pénteken, a vádpontok tisztázásával kezdődött. "Péntek óta háromszor vonultunk vissza döntéshozatalra, de nem született egyhangú eredmény" - nyilatkozta az esküdtszék elnöke a sajtó képviselőinek, majd hozzátette: mindháromszor tíz a kettő elleni arányban voksoltak, ám az nem derült ki, a vád vagy a védelem javára.

A bíró arra kérte az esküdtszéket, vonuljon vissza még egyszer, és próbáljon döntést hozni. Az esküdtek elolvasták ugyan Jamie Spears, Britney apjának vallomását, aki szerint Britney "valódi otthona Louisiana, és hamarosan vissza is tér majd oda", de ez sem vezetett eredményre: az énekesnő ugyanis évek óta Kaliforniában él, ott ment férjhez és ott is vált el, így az esküdtek szerint rendelkeznie kellett volna egy érvényes kaliforniai jogosítvánnyal is.

Spears nem tanúskodott az ügyben, meg sem jelent a tárgyaláson.

Az esküdtszék kedden ül össze újra. Az énekesnő maximum hat hónapos börtönbüntetésre és 1000 dolláros pénzbírságra számíthat.