Keanu Reevest felmentette a Los Angeles-i bíróság

Vágólapra másolva!
Keanu Reeves amerikai színészt felmentette a Los Angeles-i bíróság: a hírességet egy fotós vádolta meg nemrég azzal, hogy elütötte őt az autójával, amikor képeket próbált készíteni róla.
Vágólapra másolva!

Keanu Reeves, 44 éves amerikai színészt, a Mátrix főszereplőjét hétfőn mentette fel a Los Angeles-i bíróság: a híresség azért került bíróság elé, mert egy fotós azzal vádolta, hogy a kocsijával elütötte, mikor felvételeket próbált készíteni róla.

Alison Silva, a fotós a bíróságnak elmondta, hogy Reeves Los Angeles egyik elit negyedében éppen kilépett egy házból és beült a kocsijába, mikor ő megpróbálta lencsevégre kapni. A fotós azt is állította, hogy a színész autójával meglökte, ettől elesett és megsérült a csuklója. A paparazzo 640 800 dollárt követelt a kórházi számla kiegyenlítésére és kiesett keresetének pótlására.

"Ügyfelem jóval visszafogottabban viselkedett azon az estén, nem volt agresszív"- jelentette ki Silva ügyvédje a bíróságon.

Reeves, aki a múl héten tanúskodott az ügyben, tagadta a vádakat és kijelentette, hogy a férfi megbotlott, mikor hátralépett autójától, azért esett el.

"Alig várta, hogy az ügyfelemről készített fotókat jó pénzért eladja. Az óvatossággal nem törődve átlépte a józan ész határát"- nyilatkozta a tárgyaláson Alfred Gerisch, a színész jogi képviselője.

Ez a per csak egy volt azok közül, melyek a hírességek és őket zaklató lesifotósok közötti "összecsapásokat" bírósági szintre emelték. Korábban Kanye Westet, Gerard Butlert, Pierce Brosnant és Matthew McConaughey-t és Hugh Grantet is beperelte egy-egy paparazzo, mert a hírességek "bántalmazták őket" és "akadályozták a munkájukat". A feszültség miatt Los Angeles városa átfogó jogi lépéseket fontolgat: egy olyan törvény megalkotásán dolgoznak, mely jobban elkülönítené a hírességek magánszféráját, ahová már nem követhetnék őket a fotósok.