Indiai paradicsomleves

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 evőkanál vaj, 1 db babérlevél, 1 fej vöröshagyma, 1 szál sárgarépa, fél kisebb fej zellergumó, 2 gerezd fokhagyma, kétdiónyi friss gyömbér, 1 evőkanál étkezési keményítő, 70 dkg paradicsom, 1 evőkanál cukor, só, darált bors, 1 dl tejszín, fél db zöldségleves kocka

Elkészítése:
Forrósítsuk fel a vajat egy fazékban, tegyük bele a babérlevelet, és hevítsük fél percig. Tegyük hozzá az összevágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a felszeletelt zellert, a sárgarépát és a gyömbért.

Pároljuk kis lángon tíz percig, míg a zöldségek puhák nem lesznek, és a hagyma pirulni nem kezd. Szórjuk rá a keményítőt, jó alaposan keverjük össze a zöldségekkel, majd öntsük hozzá a kis darabokra felvágott paradicsomot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Ízesítsük leveskockával, sóval, cukorral és darált borssal. Főzzük negyed órán keresztül, majd vegyük ki a levesből a babérlevelet, és kézi mixerrel pürésítsük.

Finomlyukú szűrőn passzírozzuk át, utána öntsük hozzá a tejszínt, és forraljuk vele jól össze.

Tálaljuk a levest csészékbe; tetejére szórhatunk kis kockákra összevágott friss paradicsomot. Fokhagymás olívaolajjal megkent baguette-t kínáljunk hozzá.