Karrierhoroszkóp november 24-től december 1-ig

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kos (március 21. - április 20.)
Több rossz hírt kapsz ezen a héten (pedig lehet, hogy csak te értelmezed ezeket negatívnak), ez pedig kibillenthet a lelki egyensúlyodból. Mielőtt azonban kapkodni kezdenél, inkább várd meg, hogy mi is lesz a végkifejlete a dolgoknak - lehetséges, hogy semmit nem kell tenned azért, hogy megoldódjon ez a zavaros, bizonytalan helyzet. A hétvégén érdemes lenne egy kicsit szörfölnöd az interneten (szigorúan a karriereddel kapcsolatos oldalakat nézegetve!), hátha találsz egy ellenállhatatlan ajánlatot.

Bika (április 21. - május 20.)
Nagyon népszerű lehetsz, a munkahelyeden is meglepően kedvesen, barátságosan viselkednek veled a kollégáid, még azok is, akikkel korábban alig álltatok szóba. Használd ki ezt a kedvező időszakot arra, hogy egy kicsit "reklámozd" magad: egyáltalán nem bűn az előnyös tulajdonságaidról beszélni, vagy azzal fordulni a főnöködhöz, hogy több felelősséget szeretnél. A hétvégét töltsd pihenéssel - ám a lustálkodás helyett inkább menj el sétálni, kirándulni!

Ikrek (május 21. - június 21.)
Sokkal több időre van szükséged ahhoz, hogy összeszedd a gondolataidat, mint máskor, ezért egy kicsit lassabb lehetsz - meglepetést okozva ezzel a kollégáidnak és a főnökeidnek. A hét második felétől szerencsére már egyáltalán nem kell a határidőkkel törődnöd, nyugodtan foglalkozhatsz például azzal, hogy megerősítsd a kapcsolataidat, vagy új, hasznos ismerősöket szerezz magadnak - mivel könnyen barátkozol, nyitott vagy és beszédes, ez egyáltalán nem megy majd nehezen.

Rák (június 22. - július 22.)
Át kellene gondolnod, hogy milyen módon állsz a munkatársaidhoz, illetve a karriered egészéhez. Előfordulhat ugyanis, hogy valaki vagy valami sokkal fontosabb helyet foglal el az életedben, mint kellene, és olyan dolgoknak tulajdonítsz túlságosan nagy jelentőséget, ami valójában mellékes. Csütörtöktől sajnos egy kicsit több konfliktusra kell számítanod a munkahelyeden. Ha el akarod kerülni ezeket (legalábbis egy időre, mert hamarosan újra felbukkannak ugyanezek a problémák), inkább vegyél ki néhány szabadnapot!

Oroszlán (július 23. - augusztus 22.)
Egy kicsit talán a saját igényeidre, vágyaidra is oda kellene figyelned - ezeket ugyanis hajlamos vagy a háttérbe szorítani a munka érdekében. Pedig most jóval fáradtabb és enerváltabb lehetsz a szokásosnál, ráadásul koncentrálni sem tudsz úgy, ahogy kellene. Ahelyett, hogy mindenkinek mindent megígérnél, és azonnal igent mondanál minden feladatra, inkább igyekezz válogatni, és csak azt végezd el, amiből később profitálhatsz, vagy ami segíti az előremeneteled. Minden más várhat addig, mikor már kipihented magad.

Szűz (augusztus 23. - szeptember 22.)
Nagyon nagy örömmel gyűjtöd be az új, érdekes információkat - nemcsak a munkáról, de kollégáid magánéletéről is -, talán mert attól félsz: ha nem tudsz meg mindent azonnal, akkor még lemaradsz valamiről. Pedig mások magánéletében vájkálni egyáltalán nem jó... talán olyan dolgokat is megtudsz, amelyeket nem kellene... ezért inkább maradj meg azoknál az információknál, amelyeket a többiek önként osztanak meg veled! Pénteken, illetve a hétvégén érdemes lenne kockáztatnod; a mondás szerint, ha mindig mindent ugyanúgy csinálsz, nem várhatsz más eredményeket!

Mérleg (szeptember 23. - október 22.)
Sok mindenen el kellene gondolkoznod a következő napokban: egyrészt, próbáld meghatározni, hogy mi okoz neked fejtörést a mindennapokban, illetve mi az, ami miatt állandó lehet benned a feszültség. Másrész, azt is érdemes lenne felülvizsgálnod, hogy a jelenlegei helyzeted, munkahelyi körülményeid, a teljesítendő feladatok, mennyire segítik a fejlődésedet és az előremeneteledet. Ha azonban úgy ítéled meg, hogy nem jó helyen vagy, még ne tegyél semmit; hamarosan ugyanis ellenállhatatlan ajánlatot kaphatsz.

Skorpió (október 23. - november 21.)
A hét első felében szinte tökéletesen érzed magad a bőrödben: minden a terveid szerint alakul, energikus, lelkes és boldog vagy, sőt, még a munkatársaid is kedvesebbek és segítőkészebbek veled, mint máskor. Ez a pozitív energiahullám nagyon jót tehet neked, mert teljesen feldobott hangulatban mész be dolgozni, és a feladataiddal is gyorsabban, hatékonyabban tudsz "elbánni". A hét vége felé egy kicsit lecsendesül a világod, de a kellemes érzés még sokáig megmaradhat!

Nyilas (november 22. - december 21.)
Mindenképpen úgy kellene megszervezned a napjaidat, hogy minél kevesebbszer zavarjanak meg: zárd magadra az iroda ajtaját, tegyél fel fülhallgatót és hallgass zenét, vagy - ha teheted - akkor dolgozz otthonról. Most ugyanis sokkal nehezebben koncentrálsz, mint máskor, könnyen elkalandozik a figyelmed, és ha minduntalan megzavarnak, akkor nagyon nehezen veszed fel újra a fonalat. A hétvégét szánd teljes egészében a pihenésre - még csak ne is gondolj a munkára!

Bak (december 22. - január 20.)
Sok minden történik egyszerre az életedben, és neked bizony mindent fejben kell tartanod - ennek azonban sokkal több előnye van, mint hátránya. Egyrészt, egyetlen pillanatra sincs "üresjáratban" az agyad, mindig gondolkozol valamin. Másrészt, a párhuzamos feladatok során megcsillogtathatod a szervezői képességeidet: talán senki más nem tudja olyan hatékonyan összefésülni a szálakat, mint te! Ennek pedig biztosan lesz eredménye, még akkor is, ha most úgy tűnik, a hiábavalóságnak dolgozol.

Vízöntő (január 21. - február 19.)
Csöndre és nyugalomra van szükséged ahhoz, hogy a legjobbat tudd nyújtani. Talán az lenne a legjobb, ha kivennél néhány nap szabadságot, most ugyanis össze kell szedned a gondolataidat, ez pedig egy zajos munkahelyen nem biztos, hogy menne. Zárkózottabb is lehetsz a szokásosnál, egyáltalán nem akarsz beszélgetni másokkal (és előfordulhat, hogy ezt a kollégáid zokon veszik). A néhány napos pihenő azért is jót tehet neked, mert az elmúlt hetekben teljesen kimerítetted magad, és ha nem lazítasz, könnyen leteríthet egy betegség.

Halak (február 20. - március 20.)
Könnyen barátkozol másokkal, kedves és segítőkész vagy, ennek pedig most nagyon kedvező hatásai lehetnek az életedre. A te kezedben van ugyanis az előrelépésednek a kulcsa: minden attól függ, mennyire hatékonyan tudod kiépíteni és megerősíteni a kapcsolataidat. Arra is számíthatsz, hogy ezektől az ismerősöktől bizalmas, érdekes és igen fontos információkat szerezhetsz - talán később, néhány hét vagy hónap múlva fel tudod majd ezeket használni!