Tökös-kolbászos rétes

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
1 csomag friss leveles tészta, 70 dkg sütőtök, 2 db vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg parasztkolbász, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, darált bors, csipetnyi őrölt kömény, 2 evőkanál tökmag

Elkészítése:
Forrósítsuk fel az olívaolajat egy serpenyőben, tegyük bele az apróra felvágott vöröshagymát. Pároljuk pár percig, utána adjuk hozzá a kis kockákra feldarabolt kolbászt és a lereszelt tökhúst is.

Sózzuk, fűszerezzük darált borssal, őrölt köménnyel, majd közepes lángon, időnként megkeverve pároljuk öt percig. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni, keverjük a kolbászos raguhoz a tojásokat és a tökmagot.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Hajtsuk szét a leveles tésztát (ha mélyhűtöttet használunk, nyújtsuk két-három milliméter vékonyságúra), majd kanalazzunk a töltelékből az egyik szélére. Hajtsuk rá az a tészta szélét és göngyöljük fel. Tegyük tepsibe, majd forró sütőbe téve 170-180 fokon 15-20 perc alatt süssük pirosra.

Ha elkészült, még langyosan vágjuk szeletekre, mellé ropogós friss zöldségekből készített salátát tálaljunk.