Gerslifasírt répasalátával

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Hozzávalók:
10 dkg árpagyöngye, 25 dkg csiperkegomba, 2 szál újhagyma, 1 db tojás, 1 ág rozmaring, olívaolaj a sütéshez, 1 db cukkini, 4 dkg túró, só, darált bors

Az almás répasalátához: 40 dkg sárgarépa, 3 db alma, fél citrom leve, 1 evőkanál borecet, só, darált bors, 1 evőkanál cukor

Elkészítése:
Főzzük sóval ízesített vízben puhára az árpagyöngyét, majd ha elkészül szűrjük le tésztaszűrővel, öblítsük le hideg vízzel, és hagy jó alaposan lecsepegni.

Míg az árpagyöngye puhul, pároljuk le a zöldségeket. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy nagy serpenyőben, tegyük bele a finomra összevágott hagymát és a rozmaringleveleket.

Pároljuk néhány percig, utána tegyük hozzá az apró darabokra felvágott cukkinit és gombát. Daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval és pároljuk addig, míg a saját levét el nem főtte, és a zöldséget pirulni nem kezdenek.

Forrás: Kaldeneker György receptjei


Szórjuk egy nagy tálba a megfőzött árpagyöngyét, tegyük hozzá a túrót, a megpárolt zöldségeket, üssük rá a tojást. Ízesítsük sóval és darált borssal, majd jó alaposan gyúrjuk össze. Ha túl lágynak találnánk a masszát, pár maréknyi zsemlemorzsa hozzákeverésével javíthatunk rajta.

Formázzunk kerek fasírtokat az árpagyöngyös masszából, majd kevés olívaolajon, egy nagy serpenyőben, közepes lángon mindkét oldalát süssük pirosra.

A salátához reszeljük le vékonyan a sárgarépát és az almát, ízesítsük sóval, cukorral, citromlével és ecettel. Jó alaposan keverjük össze, majd tálaljuk az elkészül zöldséges gerslifasírthoz.