Megjelent az Adobe Lightroom 1.1

Vágólapra másolva!
Már hivatalosan is letölthető a képkezelő szoftver legújabb verziója, melyben többek között javítottak a zajmentesítési és az élesítési folyamatokon, valamint frissítették a támogatott fényképezőket a legújabb modellekkel. Az új verzió már Vista alatt is működik.
Vágólapra másolva!

Február végén, vagyis négy hónappal ezelőtt adta ki az Adobe a Lightroom első változatát, így már sokan számíthattak a frissítés megjelenésére. A korábbi felhasználók ingyenesen tölthetik le a kiegészítést, aki pedig még nem ismeri, az kipróbálhatja a harminc napos tesztváltozatot.

A változtatások nagyrészt a tavasszal megjelent Photoshop CS3-hoz mellékelt Camera RAW nevű alkalmazás újításait ültetik át a Lightroomba is, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy jobb lett a zajmentesítő és a képélesítő eszköz, illetve megjelent a Clarity elnevezésű új funkció, amely lokálisan módosítja a fotók kontrasztját, a legtöbb tesztelő szerint nagyon hatásosan.

Szintén a felhasználók kérésének tettek eleget a fejlesztők azzal, hogy megkönnyítették a több számítógéppel dolgozó fotósok munkáját az új szinkronizációs lehetőségekkel. A mostani újítások között sok lényeges funkció van, de bővült a szoftver által kezelt gépek listája is a február óta megjelent típusokkal. Egészen pontosan tizenhárom új eszközt támogat a szoftver, a Canon, Nikon, Olympus, Ricoh, Sigma, és Phase One legújabb termékeit.

A Lightroom eddig Mac OS X, és Microsoft Windows XP operációs rendszereken működött, az új változat azonban már Vista alatt is futtatható. A szoftver ára továbbra is 299 dollár, azaz 55 ezer forint a tengerentúlon.

Forrás: [origo]