Vágólapra másolva!
Pénteken a svájci Nyonban elkezdődik a 2007/2008-as nemzetközi labdarúgóidény, legalábbis papíron, ekkor tartják ugyanis a Bajnokok Ligája és az UEFA-kupa selejtezőinek sorsolását, amelyben három magyar klub is érdekelt. A bajnok DVSC-TEVA a második selejtezőkörben kapcsolódik be a BL-be, míg a kupagyőztes Budapest Honvéd és az ezüstérmes MTK már az első kanyarban érdekelt az UEFA-kupában.

A délben kezdődő sorsolásnál előbb a Bajnokok Ligája első selejtezőkörének párosítására derül fény, itt 28 csapat érdekelt, és a montenegrói, a San Marinó-i és az andorrai bajnok először várhatja izgatottan a ceremóniát.

A Loki kiemelt a második körben érdekelt gárdák közül, így nem kaphatja többek között az ukrán Sahtar Donyecket, a román Steauát, a skót Rangerst vagy a szerb Crvena Zvezdát. Jöhet viszont az izraeli Beitar Jerusalem, ahol korábban megfordult több magyar, így a Debrecen csapatkapitánya, Sándor Tamás is, a lengyel Zaglebie Lubin, esetleg a litván Ventspils, a macedón Pobeda vagy a svéd Elfsborg, igaz, ehhez az kell, hogy utóbbi három együttes túljusson az első körön.

A Debrecen tavaly elvérzett a macedón Rabotnicki ellen ebben a fázisban, úgyhogy óvatosan kell bánni az esélyekkel, de ha a hajdúságiak komoly célokról álmodoznak a legnívosabb kupasorozatban, akkor ezúttal nem hibázhatnak.

A pazar tavaszt produkáló Dzsudzsák Balázs a csapat honlapján nyilatkozott a sorsolással kapcsolatban: "Nem abban kell bízni, hogy hátha majd a leggyengébb ellenfél jut nekünk, és abban sem, hogy mindenképpen kerüljük el a legnehezebbet. Egy a fontos, bíznunk kell magunkban. Bárkit sorsolnak mellénk a második körben, tovább kell jutnunk, mert akkor elmondhatjuk, hogy nem csak a levegőbe beszéltünk, amikor arról volt szó, szeretnénk valamit letenni a BL-ben. Úgy fogom fel, hogy felőlem bárki lehet, mert csak az a lényeg, sikeresen szerepeljünk."

Az UEFA-kupában a kupagyőztes Budapest Honvéd és az MTK vár ellenfélre, a kispestiek számára jó hír, hogy az európai szövetség engedélyezte, hogy a selejtezők hazai meccseit a Bozsik-stadionban játssza a csapat, igaz, a nézőszámot korlátozták, maximum hatezren tekinthetik meg a helyszínen az összecsapást.

Forrás: MTI

A kispestiek a Magyar Kupa megnyerésével léptek ki a nemzetközi porondra

A második számú európai sorozatban 74 klub várja a sorsolást, a csapatokat földrajzi elvek alapján három csoportba sorolták. Az azonos országből érkezők nem játszhatnak egymással, és a magyar gárdák kiemeltként kapnak ellenfelet a kelet-európai csoportból. Az örmény MIKA ismerős lehet a kispestieknek, hiszen a 2004/2005-ös kiírásban találkoztak már a felek, és akkor a Honvéd 2-1-es összesítéssel jutott tovább.

A liechtensteini Vaduzról viszont nem lehetnek kellemes emlékei a magyar futballszurkolóknak, mivel tavaly alaposan megleckéztették az Újpestet. A moldáv Zimbru Chisinau és Nistru Otaci is került már szembe kupacsapatunkkal, a többiek, a grúz Ameri Tbilisi, az örmény Banants Jereván, az azeri MKT-Araz és PFC Nyeftcsi, valamint a kazah FK Aktobe és FK Alma-Ata, a sötét ló kategóriába tartoznak. Az UEFA-kupa párosításait 13.30-tól sorsolják majd.