Vágólapra másolva!
Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, mégis tényként kezelhetjük, hogy felbomlott a juniorok között kétszeres vb-ezüstérmes, a felnőtt mezőnyben Eb-10. helyezett Hoffmann Nóra, Elek Attila jégtánckettős. Elek Attila az amerikai Loren Galler-Rabinowitz oldalán folytatja pályafutását, mégpedig izraeli színekben.

Meglepő cikk jelent meg a Glacier Omnimedia magazinban. A műkorcsolyás szaklapban Hoffmann Nóra - akinek egyébként itt állandó rovata van - bejelentette, hogy felbomlott az Elek Attilával alkotott jégtánckettőse. Elmondása szerint partnere szerdán közölte vele, hogy az amerikai Loren Galler-Rabinowitz oldalán izraeli színekben folytatja pályafutását. Hoffmann elfogadta a döntést, de azt nem tagadja, hogy az elintézési mód rosszulesett számára.

A páros szétválása már a torinói téli olimpia előtt is szóbeszéd tárgya volt, de akkor Hoffmann Nórát "hozták össze" egy kanadai-magyar korcsolyázóval. A felek azonban leszögezték, hogy továbbra is együtt versenyeznek.

A Hoffmann, Elek kettős a 2003-as, majd a 2004-es junior világbajnokságon is ezüstérmet szerzett, 2004-ben megnyerte a junior Grand Prix-döntőt. A felnőtt mezőnyben 2005-ben az Eb-n a 10., a vb-n a 15. helyen végzett, a 2006-os téli olimpián pedig 17. lett. Kontinensünkön az idén januári varsói Eb-n betörhetett volna a legjobb tízbe, a kűr előtt a 7. helyen állt, ám az edzésen Elek Attila szárkapocscsonttörést szenvedett; a műtét során a csontot egy lemezzel és nyolc csavarral kellett rögzíteni. A versenyző felépülése után júniusban kezdhette újra az edzéseket.

A 25 éves Elek Attila új partnere, Loren Galler-Rabinowitz 21 esztendős. Eddig David Mitchell-lel korcsolyázott, s a duó negyedik volt a 2003-as junior vb-n, azaz két hellyel Hoffmannék mögött zárt. A felnőtt amerikai bajnokságon 2004-ben bronzérmes, a tavalyin azonban csak kilencedik lett.

Forrás: EPA

Az egyelőre kérdéses, hogy a Galler-Rabinowitz, Elek kettős mikor indulhat legközelebb világversenyen, s az is, a 22 éves Hoffmann Nóra ezután kivel fog együtt korcsolyázni. Az érintettek egyelőre a magyar sajtónak nem nyilatkoztak, és eddigi edzőjük, Nagy Sándor sem kívánta kommentálni a történteket.