Melegtől robbant egy mobilakku Kínában

Vágólapra másolva!
A nyári hőség miatt robbant fel egy mobiltelefon akkumulátora, és egy 22 éves fiú halálát okozta a kínai Kanszu (Gansu) tartományban.
Vágólapra másolva!

A fiatal Hsziao Csin-peng (Xiao Jinpeng) hegesztőként dolgozott egy Csinta (Jinta) megyei vasüzemben. A szerencsétlenség idején éppen hegesztett, amikor a mellényzsebében lévő mobiltelefonja egy éles csattanással a levegőbe repült. A robbanás következtében a fiú egyik bordája eltört és a szívébe fúródott. Hsziao egyik munkatársa elmondta, hogy a baleset idején rendkívül meleg volt az idő. A rendőrségi vizsgálatból kiderült, hogy a telefon a nagy meleg miatt robbanhatott fel.

Kínában ez az első ismert haláleset, amelyet mobiltelefon akkumulátor robbanása okozott. A helyi kormányzat szerint a fiú halála munkahelyi balesetnek számít, ezért az üzemnek több mint 100 ezer jüan (közel 2,5 millió forint) kártérítést kell fizetnie. A Lancsou Csenpao (Lanzhou Chenbao) helyi napilap szerint a felrobbant telefont a szerencsétlenül járt fiú hozzátartozója valahol a környéken vásárolta, de nem árulták el, hogy honnan származhatott. A gyártóval már felvették a kapcsolatot, és megkezdték a vizsgálatot. Telefonokon végzett tesztekkel próbálják kideríteni, hogy az akkumulátor rossz minősége okozta-e a fiatalember halálát.