Jön a negyedik magyar mobilszolgáltató

Vágólapra másolva!
Heteken belül lép a hazai piacra a negyedik mobilszolgáltató. Az új szereplő nem ismeretlen a piacon, az Enternet tör babérokra.
Vágólapra másolva!

Úgynevezett virtuális mobilszolgáltatóként lép a piacra heteken belül az Enternet. Ez azt jelenti, hogy nem épít ki önálló hálózatot a szogáltató, hanem bérli az infrastruktúrát valamelyik már működő telefontársaságtól. Mint Bauer Róbert, az Enternet ügyvezető igazgatója elmondta: nem hang-, hanem internetszolgáltatásal szeretnének piacralépni. Az ügyvezető ennél bővebben nem kívánt nyilatkozni, mint jelezte: heteken belül sajtótájékoztatón ismertetik a szolgáltatás részleteit.

Nem ez az első ilyen kísérlet Magyarországon: három évvel ezelőtt egy külföldi társaság akart kedvező tarifákkal nemzetközi irányú telefonálási lehetőséget biztosítani: szintén virtuális operátorként. A Primus akkor - a HWSW híre szerint - már ott tartott, hogy lefordíttatta a speciális telefonkészülékei menüjét magyarra - ám a piacralépés végül elmaradt. Bauer szerint már aláírták a szerződéseket partnereikkel, a szolgáltatás biztosan elindul hamarosan.