Vágólapra másolva!
Kedden látott napvilágot a hír, miszerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a svájci Kentaro között zajló per következményeként a svájci bíróság befagyasztotta a Nemzetközi (FIFA) és az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) érkező pénzeket. Az ügy kapcsán a Nemzeti Sportban megjelent cikkek Kisteleki István, az MLSZ elnöke szerint nem fedték a valóságot, ezért a szövetség megszakította a kommunikációs együttműködést a sportnapilappal. Az [origo]-nak adott videóinterjúban Kisteleki összefoglalta a Kentaro-üggyel kapcsolatos fejleményeket, és beszélt arról is, hogy bár belefáradt a szélmalomharcba, de nem hátrál meg.

Kisteleki István szerint a médiában tendenciózusan a valósággal ellentétes információk láttak napvilágot a befagyasztással kapcsolatban. Az elnök elmondta, hogy a szövetség több mint egy éve szakított a Kentaróval - amely az előző MLSZ-vezetés alatt a tévé- és reklámjogokat birtokolta -, és tudták, hogy per lesz a szakítás következménye. Amikor az új partnerrel, a Sport5 nevű céggel megkötötte a szerződést az MLSZ, figyelembe vették, hogy a Sport5 állja a Kentaróval zajló per költségét, az ügyvédi és a kártérítési költséggel együtt. Kisteleki szerint emiatt semmilyen kár nem érheti az MLSZ-t.

Ami a befagyasztást illeti: a Kentaro biztosítékként kérte a bíróságot, hogy még az elsőfokú tárgyalás előtt zárolja azokat a kifizetéseket, amelyek svájci vállalatokon, a FIFA-n és az UEFA-n keresztül érkezik az MLSZ-hez. Kisteleki elmondta, hogy a Kentaro által kért összeget a bíróság nem fogadta el, körül-belül 2 millió svájci frank erejéig hagyta jóvá ezt a követelést, ami mai árfolyamon 310-320 millió forint, ennél a svájci cég jóval többet akart.

Mivel július 12-ig ez ellen fellebbezéssel lehet élni, így a FIFA már kifogásolta a bíróság intézkedését, és Kisteleki szerint az UEFA is hasonlóan fog tenni. AZ MLSZ elnöke hangsúlyozta, hogy a fejlesztési programok még akkor sem szenvednek hiányt, ha esetlegesen pár hétig, hónapig ezek az összegek hiányozni fognak, ugyanis ezek az összegek a központi költségvetésből hiányoznak majd.


Kentaro-ügy, NS-bojkott, Kisteleki-nyilatkozat vágatlanul

Kisteleki István úgy nyilatkozott, hogy nagyon belefáradt már a szélmalomharcba, sokat dolgozott munkatársaival azon, hogy más helyzetet idézzen elő, és ebben az időszakban sok embert, sok érdeket sértettek meg. "Nem érzem azt, hogy százszázalékosan jó döntéseket hoztunk, de a tisztességünket nem engedem, hogy megkérdőjelezzék. Ha most visszavonulnék és elmennék, akkor teret adnék annak, hogy ezek a támadások kikezdjenek. Így nem tudnak engem kikezdeni" - mondta Kisteleki.

Ha kíváncsi arra, hogy miként vélekedik az elnök a Nemzeti Sporttal szembeni bojkottról, akkor kattintson, és nézze meg a majdnem 12 perces videót vágatlanul!