Jobb nyárra számítanak a légitársaságok

Vágólapra másolva!
A kapacitások növelése mellett bővülő utasforgalomra számítanak Ferihegyről közlekedő járataikon az idén nyáron a diszkont légitársaságok. A Wizz Air légitársaság az idén nyáron 11 százalékkal növeli Budapestről közlekedő járatainak kapacitását - mondta Kázmér Natasa a Wizz Air kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!

Számításaik szerint a járatok telítettségét jelentő férőhely-kihasználtság 1 százalékponttal, 90 százalékra javul.A viteldíjak a növekvő költségek ellenére sem emelkedtek 2006 nyarához képest, amit a légitársaság a hatékonyság javításával kompenzál. Hozzátette: továbbra is magasnak tartják a Budapest Airport árait és a költségek csökkentése érdekében tárgyalásokat folytatnak az új menedzsmenttel.

A már tavaly is meglévő nyári úti célok közül a legnépszerűbbek közé sorolta a kommunikációs igazgató Korfut, Rodoszt, Krétát, illetve Burgaszt, új úti cél lesz az idén egyebek között Várna és Theszaloniki.

Hegedűs Judit, a SkyEurope Airlines Hungary Kft. szóvivője elmondta, hogy a magyarok körében főleg az olasz, spanyol és görög üdülőhelyek népszerűek. A 2006-os nyári klasszikus desztinációk - Burgasz, Várna, Split, Dubrovnik, Nizza - mellett, az idén júniustól újabb nyári célállomásokkal bővült a SkyEurope kínálata. Két olasz, egy görög és egy spanyol várossal: Catania, Rimini, Theszaloniki, ahova heti kétszer, Malagába pedig heti egyszer indulnak a járatok.

A helykihasználtságot tekintve külön budapesti desztinációra bontott kimutatás ugyan nincs a SkyEurope-nál, ám a szóvivő annyit elmondott: júniusban mintegy 330 ezer utasa volt a SkyEurope-nak összesen és a helykihasználtság 3,1 százalékponttal 80,8 százalékra javult ebben a hónapban.

Az új desztinációk megnyitásával a SkyEurope a nyári menetrendben további utasszám-növekedést vár - fűzte hozzá. Bár Ferihegy nem olcsó, de a SkyEurope hosszú távon gondolkodik, így nem keres más repülőtereket. Az árakról folyamatosan tárgyalnak a repülőtér üzemeltetőjével - mondta.