Vágólapra másolva!
A dél-amerikai kontinensviadalon, a Copa Américán immár kialakult a legjobb négy mezőnye, és álomcsapatunkban is a torna játékosai dominálnak, hiszen hatan a szubkonitnensről kerültek ki. De akad még a szintén zajló U20-as világbajnokságról, az időközben megkezdődött Ázsia-kupáról, illetve az Intertotó-kupából is labdarúgó.

Kapus:

Mark Schwarzer (Ausztrália): Az Ázsia-kupa rögtön meglepetésekkel rajtolt, a szuperfavoritnak tartott ausztrál válogatott például csak egy döntetlenre volt képes Omán ellen. Sőt, az auszik könnyen ki is kaphattak volna, ha kapusuk nem mutat be legalább három óriási bravúrt a mérkőzés során.

Hátvédek:

Javier Zanetti (Argentína): A rutinos játékos azon kevés focisták egyike volt az argentin csapatban, aki Paraguay és Peru ellen is pályára lépett, és Zanetti mind a két találkozón a tőle megszokott, megbízható játékot nyújtotta - pedig előbb balhátvédként, majd jobbhátvédként szerepelt.

Juan (Brazília): A selecao a Mexikó elleni vereséghez képest alaposan összeszedte magát, és egyre jobb teljesítményt nyújt a Copa Américán. A Chile elleni negyeddöntőben már villogott a brazil csapat, de ehhez az is kellett, hogy a szögletnél előrehúzódó középhátvéd, Juan gólt fejeljen.

Jaun Pablo Garat (argentin, FC St. Gallen): A helvét gárda az Intertotó-kupa második fordulójának első mérkőzésén idegenben nyert a moldáv Dacia Chisinau ellen, és így nyugodtan várhatja a visszavágót. A meccs legjobbja a svájciak argentin középhátvédje volt, aki alapfeladata ellátása mellett a mérkőzés egyetlen gólját szerezte.

Huynh Quang Thanh (Vietnam): Az ázsiai kontinensviadalon az egyik házigazda, Vietnam még nagyobb szenzációt okozott azzal, hogy 2-0-ra legyőzte az Egyesült Arab Emírségek gárdáját. A hazaiak első gólját a hátvéd Hyunh szerezte, aki a védekezésben is kiválót nyújtott.

Középpályások:

Steffen Hofmann (német, SK Rapid Wien): A bécsi együttes a Slovan Bratislava gárdáját fogadta az Intertotó-kupa második fordulójának első mérkőzésén, és a 3-1-es győzelmet elsősorban csapatkapitányának, Hofmann-nak köszönhette. A német középpályás a csapat motorja volt, ráadásul két gólt szerzett.

Pablo García (Uruguay): A celeste alaposan becsapta a világot azzal, hogy a csoportmérkőzések során pocsékul futballozott, a Venezuela elleni negyeddöntőben viszont remekelt. Utóbbi főleg Pablo Garcíára volt igaz, aki pazar teljesítményére egy fantasztikus góllal tette fel a koronát.

Javier Mascherano (Argentína): Az albiceleste a várakozásnak megfelelően magabiztosan menetelt be a legjobb négy közé a Copa Américán, az viszont már sokkal meglepőbb, hogy a csapat középpályása, Javier Mascerano két gólt is szerzett - korábban ugyanis sohasem volt eredményes a címeres mezben. Most viszont Paraguay és Peru ellen is betalált.

Freddy Adu (Egyesült Államok): A Copa América árnyékában azért az U20-as világbajnokság is zajlik, amelyen az USA válogatottja simán bejutott a legjobb 16 közé. Az amerikaiak a lengyelek ellen gólzáport rendeztek, amelyből a középpálya bal oldalán szereplő Adu mesterhármassal vette ki a részét, majd a brazilok ellen két gólpasszt is adott.

Csatárok:

Robinho (Brazília): A selecao csatára eddig egyértelműen a Copa América sztárja, a negyeddöntők után hat találattal vezeti a góllövőlistát. A Real Madrid támadója Ecuador ellen maga harcolt ki egy tizenegyest, amit értékesített is, majd Chile ellen kétszer is eredményes volt.

Nery Alberto Castillo (Mexikó): A közép-amerikai gárda uruguayi származású csatára a Copa América egyik legnagyobb felfedezettjének számít. A görög Olimpiakoszban légióskodó focista Paraguay ellen két gólt ért el, és végig rettegésben tartotta az ellenfél védelmét.