Vágólapra másolva!
Ezen a héten az E3 videojáték-konferencián mutatják be azokat a játékprogramokat, amelyeket elkészítésében Steven Spielberg filmrendező is közreműködött.
Vágólapra másolva!

Az iparág legrangosabb seregszemléjének tartott Los Angeles-i rendezvényen mutatják be a három új játékprogramot, amelyeket az egyik legnagyobb kiadó, az Electronic Arts (EA) árusít majd világszerte.

Az EA képviselője a BBC-nek elárulta, az egyik, LMNO kódnéven futó újdonság egy napjainkban játszódó akció-kalandjáték, amelyet Xbox 360 és PlayStation 3 konzolokhoz lehet majd megvenni. A programban jelentősen befolyásolja majd a továbbjutás lehetőségeit, hogy a játékos milyen viszonyt ápol a komputer által irányított karakterekkel.

A másik, PQRS néven emlegetett szoftver pedig egy puzzle-játék, amelyet Nintendo Wii-re adnak majd ki, megjelenése jövő március előtt várható. Ez utóbbiról maga Spielberg a Newsweeknek úgy nyilatkozott, egy igazi családi játék lesz, amelyet leginkább egy rajzfilm és a Jenga ügyességi társasjáték hibridjeként lehet jellemezni. Ebben a rudak mindenféle egyedi tulajdonságokkal rendelkeznek, egymáshoz érve mindenféle akciókat produkálnak, például kémiai reakcióba lépnek, vagy felrobbannak.

A Spielberggel közös harmadik projekt fejlesztése egyelőre még nem kezdődött el, ennek a játéknak egyelőre csupán az ötlete született meg.