Új vezető a magyarországi Microsoft élén

Vágólapra másolva!
A Microsoft Magyarország Drajkó Lászlót nevezte ki a cég új ügyvezető igazgatójának. Drajkó a Microsoft Közép-Kelet-Európáért felelős alelnökének, Vahé Torossiannak tartozik majd közvetlen beszámolási kötelezettséggel. Az új ügyvezető igazgató szeptember 15-én foglalja el pozícióját.
Vágólapra másolva!

"Örömmel térek vissza a magyar informatikai iparágba mint a Microsoft Magyarország vezetője. Célkitűzéseim közé tartozik a vásárlók igényeinek való megfelelés, a partneri kapcsolatok erősítése és hogy tovább növekedjen a Microsoftnak a magyar gazdasághoz való hozzájárulása" - nyilatkozta Dajkó.

Drajkó László 2004 óta a Graphisoft nemzetközi disztribúciós csatornájának értékesítési igazgatói posztját töltötte be. A Graphisoft főként az általuk fejlesztett Virtual Building megoldások révén széles körben ismert mint a világ vezető építőiparimodell-alapú szoftvergyártója és szolgáltatója.

A Graphisofthoz való csatlakozása előtt Drajkó az Axelero Internet Rt., mai nevén T-Online Hungary vezérigazgatója volt. Drajkó László Vityi Pétert váltja a Microsoft Magyarország ügyvezetői posztján, akit a Microsoft közép-kelet-európai régió nagyvállalati értékesítési stratégiáért felelős igazgatójává neveztek ki.

A Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatójaként Vityi Péter rendkívül fontos szerepet töltött be a leányvállalat elmúlt 7 évének sikereiben. Vityi Péter vezetése alatt a Microsoft Magyarország kétszer - 2003-ban és 2006-ban - is elnyerte a Legjobb munkahely díját, Vityi Pétert pedig 2004-ben az "Év menedzserének" választotta az Informatikai Vállalkozások Szövetsége.