Vágólapra másolva!
Verekedésbe torkollott két korábbi nagyváltósúlyú ökölvívó-világbajnok - az amerikai Fernando Vargas (IBF) és a nicaraguai Ricardo Mayorga (WBC) - közös sajtótájékoztatója.

A kettejük szeptember 8-ra, a Los Angeles-i Staples Centerbe tervezett összecsapásának felvezetéseként rendezett eseményen akkor szabadultak el az indulatok, amikor Mayorga közölte, szívességet tesz Vargas családjának azzal, hogy nyugdíjba küldi aktuális ellenfelét.

"Szolgálatot teszek a családnak azzal, hogy nyugdíjazom őt, így legalább nem kell többet izgulni a ringbe lépései miatt. Nem kell többet sírnia a feleségednek az elcsúfított arcod láttán" - mondta a nicaraguai öklöző.

"Ne vedd a szádra a feleségemet" - kiáltott erre Vargas, majd egy ugrással Mayorga mellett termett és néhány ütést helyezett el az arcán. Ennek nyomán a riválisa szemhéja és ajka felrepedt.

Vargas (30 mérkőzés, 26 győzelem) tavaly július 15-én bokszolt ezt megelőzően utoljára, akkor kikapott honfitársától, Shane Mosleytől. Mayorga (34 mérkőzés, 27 győzelem) ugyancsak tavaly, de május 6-án lépet ringbe hivatalos mérkőzésen, s az amerikai Oscar de la Hoyával szemben elvesztette WBC-övét.