Kamera rendőröknek és helyszínelőknek

Vágólapra másolva!
A Fujifilm legújabb fényképezője képes rögzíteni a láthatatlan fénysugarakat is: a tükörreflexes gépet bűnügyi és orvosi helyszínelőknek, rendőröknek, tűzoltóknak, illetve kutatási célokra szánják.
Vágólapra másolva!

A Fujifilm FinePix IS Pro a harmadik digitális kamera a japán gyártó kínálatában, mely látja a látható tartományon kívül az ultraibolya és az infravörös spektrumot egyaránt. A Nikon D200 vázára épülő tizenkét megapixeles eszközt rengeteg különleges funkcióval látták el, például az IS Pro normál fényviszonyok között különféle analóg filmeket képes szimulálni, hozzájuk hasonló effektust létrehozni.

Forrás: [origo]

Szintén egyedi funkció az úgynevezett arcfelismerő technológia: itt nem a kommersz gépeknél ismert módon, a fénykép készítése előtt próbálja megtalálni az arcokat a képmezőben, hanem ellenkezőleg, a fotó exponálása után enged az emberekre zoomolni, hogy a fotós ellenőrizhesse az élességet és az expozíciót.

A hátfali kijelzőt akár komponálásra is lehet használni, ugyanis a szenzorra érkező adatokat élőben is fel tudja dolgozni a rendszer. A harminc másodperces Live View üzemmód gyakran hasznos lehet, ha a normál átnézeti keresőben sötét a kép, ráadásul TV képernyőn, vagy számítógép monitoron is követhető a kamera által látott képmező.

Forrás: [origo]

A Nikon objektívekkel és vakukkal kompatibilis fényképező egy opcionálisan beszerezhető vonalkód-, illetve mágneskártya-olvasóval is használható. Ilyenkor a személyi igazolvány, jogosítvány, bankkártya, vagy bármilyen egyéb hasonló tárgyból kinyert információkat közvetlenül a fénykép EXIF adatai között tárolja a kamera.

A FinePix IS Pro augusztusban jelenik meg kereskedelmi forgalomban, különféle felszereltségű csomagokban. A legolcsóbb változat mindössze a gépvázat tartalmazza, ára a tengerentúlon 2600 dollár, azaz 460 ezer forint lesz. A legdrágább kitben pedig a váz mellett egy Zeiss 50 milliméteres makró objektív, speciális szoftverek, műanyag "váz páncél", szenzortisztító, és több szűrő található, 5000 dolláros, vagyis 890 ezer forintos áron.

Forrás: [origo]
UV-felvétel a Fujifilm FinePix IS Pro kamerával