Késő este csöngethetnek a postások

Vágólapra másolva!
A Magyar Posta, tekintettel a nagy melegre, ideiglenesen változtatott a kézbesítés szabályain, a postások a nap legforróbb óráiban szüneteltetik a küldemények kihordását. A következő napokban kora reggel, illetve késő este is csöngethetnek.
Vágólapra másolva!

A postások a forróság miatt lehetőség szerint 12 és 15 óra között szüneteltetik a munkájukat, és hűvös helyen tartózkodnak a következő napokban. A "pihenés" helye lehet a postahely, de a kézbesítők akár úgy is dönthetnek, hogy hazamennek, majd a "kényszerű pihenőidő" leteltével folytatják munkájukat.

A megváltozott kézbesítési rend miatt a kézbesítők akár kora reggel vagy késő este is csöngethetnek a küldeményekkel. A Magyar Posta az ügyfelek megértését és egyben a lakosság támogatását is kéri: segítsék a kézbesítők munkáját azzal, hogy a korai és a késői időpontokban is biztosítják számukra a címhelyekre bejutást.

A társaság a különintézkedés mellett természetesen valamennyi vonatkozó jogszabályt betart, így például gondoskodik arról, hogy dolgozói munkavégzésük során védőitalt kapjanak, és biztosítja számukra az előírt munkaközi szüneteket - emlékeztet a közlemény.