Vágólapra másolva!
Erik Zabel német kerékpáros, aki májusban bevallotta, hogy az 1996-os Tour de France-on doppingolt, egy újságinterjúban többek között arról számolt be, hogy a mostani mezőnyből többen nem is beszélnek vele.

"Akadnak olyanok, akik egyáltalán nem szólnak hozzám, a fiatalok közül viszont néhányan gratuláltak nekem a beismeréshez. Utóbbiak közül néhánynak meg kell néznem a rajtszámát, hogy tudjam, egyáltalán kiről van szó" - nyilatkozott a 37 éves kerekes a Die Weltnek.

A Tour hatszoros pontverseny-győztese nem sokkal az idei viadal előtt állt elő azzal, hogy 1996-ban eritropeitint (EPO) fogyasztott. A verseny szervezői szombaton közölték, hogy visszaveszik tőle a legjobb sprinterként 11 éve megszerzett zöld trikót.

"Megértem a döntést. Nem szívesen válok meg ugyan a meztől, de talán ezzel szolgálhatok az ügynek" - fogalmazott a kerekes, aki a jelenlegi mezőnynek is tagja.

A Milram versenyzője úgy véli, mindenkinek adni kellene egy esélyt, hogy egy bizonyos határidőig bevallja esetleges hibáit, s ha ez megtörténne, új alapokra lehetne helyezni a sportágat.

"Persze az is igaz, hogy a profi kerékpározás kritikusai mindig is vitatni fognak egyes eredményeket" - tette hozzá.