Többszörös bevétel a Humetnél

Vágólapra másolva!
A Humet Nyrt. 2007 első félévi árbevétele és nyeresége jelentősen meghaladja a korábbi évekét, az előzetes adatok szerint az első félévben a Humet-PBC North America Inc. 229,4 millió forint, a Humet Nyrt. 50,6 millió forint árbevételt ért el - közölte a társaság igazgatósága a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Vágólapra másolva!

A Humet Nyrt. a féléves gyorsjelentését várhatóan augusztus 9-én teszi közzé.

A Humet Nyrt első féléves konszolidált adatai már tartalmazzák a Humet-PBC North America Inc. árbevételét és nyereségét is, amelyek természetesen nem szerepelnek a bázis-adatokban. A Humet-PBC-North America nevű élelmiszer-kiegészítőket forgalmazó, egyesült államokbeli cégben a Humet 106 millió forint befektetéssel 51 százalékos többségi tulajdonos lett az idén.

A korábbi tájékoztatás szerint jelentős változást okoz az is, hogy a Humet-PBC North America vállalatértéke (a társaság részvényeinek nyilvános forgalmazási adatai alapján) jóval meghaladja az akvizíció bekerülési értékét.

A Humet igazgatósága úgy döntött, hogy a HumetPBC-North America akvizíció bekerülési értéke és a tőzsdei forgalmazási adatok alapján számolható vállalatérték különbsége miatt megjelenő eredményt több évre elkülöníti, a számított eredmény mindössze huszadrészét szerepelteti negyedévenként.