Mobilra is jönnek a szuper grafikájú játékok

Vágólapra másolva!
A Toshiba egy olyan mobiltelefonokba beépíthető grafikus chipet mutatott be, amely a gyártó ígérete szerint szebb játékok futtatását teszi majd lehevőté, mint amire a most piacon lévő zsebkonzolok, a Nintendo DS vagy a Sony PSP képesek.
Vágólapra másolva!

Manapság egy jobb fajta mobiltelefon már nagyfelbontású képernyővel bír, mp3-at, videót is lejátszik, sőt akár 5-10 megapixeles fotók rögzítésére képes - a játékszoftverek terén azonban még nem érik el a készülékek a Nintendo vagy a Sony hordozható masináinak színvonalát.

A Toshiba közlése szerint a társaság új lapkája sokkal nagyobb - másodpercenként 100 mega-poligonos - teljesítményre képes, mint a PSP vagy DS Lite játékgépek. Mindez azt jelenti, hogy a cég chipjével felszerelt mobiltelefonokon a kifejezetten játékra optimalizált hordozható masináknál is sokkal szebb grafikát produkálhatnak majd a fejlesztők.

Forrás: [origo]
Látványos grafika egy kis chippel

A háromdimenziós megjelenítés mellett ez a lapka elsőként élethű árnyékok, fényvisszatükröződés-effektek alkalmazását is lehetővé teszi majd a mobilos játékokban. A telefonokba szánt 3D-grafikus lapka első példányait október környékén kezdhetik tesztelni a gyártók, a termék sorozatgyártását azonban csak a jövő év közepe tájékán kezdi meg a Toshiba.