Vágólapra másolva!
Legjobb magyarként Ivanics Gergely (Cornix) a második helyen végzett a GDHS Tour de Hongrie kerékpárverseny első szakaszán. Az első az ausztrál Andrew Bradley lett, a magyar bajnoki cím védője, Szeghalmi Bálint (Cornix) ötödikként haladt át a célvonalon.

Gyömrő és Kazincbarcika között 210 km-t tett meg a mezőny, a résztvevőknek a Galyatetőre is fel kellett tekerniük. A hosszú emelkedőn egy nyolcfős boly - benne több hazai kerekessel - elhúzott a többiektől.

A borsodi dombok között, mintegy 150 km-nél az ausztrál Andrew Bradley (Swiag Pro-Cycling Team), valamint csapattársa, a címvédő szlovák Martin Riska és Ivanics ettől a csoporttól is meglépett. A célba Bradley, Ivanics, Riska sorrendbe érkezett be a trió.

Eredmények, 1. szakasz, Gyömrő-Kazincbarcika, 210 km:
1. Andrew Bradley (ausztrál, Swiag Pro-Cycling Team) 5:06:09 ó
2. Ivanics Gergely (Cornix) 4 mp hátrány
3. Martin Riska (szlovák, Swiag Pro-Cycling Team) azonos idővel

Az első szakasz után a hegyi összetettben Martin Riska vezet, a legjobb sprinter pedig Ivanics Gergely. Az ötnapos viadal során 823 km-t tesz meg a mezőny. A versenyen tizenhét külföldi együttes mellett öt magyar csapat vesz részt.

Szerdán Kazincbarcika és Sátoraljaújhely között 206,9 km vár a kerékpárosokra. A rajt 13 órakor lesz a kazincbarcikai Városháza előtt.