Vágólapra másolva!
A német Ligakupa elődöntőjében a Bayern München 2-0-ra legyőzte a bajnok Stuttgartot, és ezzel bejutott a fináléba, ahol a Schalke lesz az ellenfél. A bajoroknál második tétmérkőzésén is eredményes volt a Marseille-től szerződtetett Franck Ribéry, aki remekül beilleszkedett Ottmar Hitzfeld csapatába.

A Werder Bremen elleni negyeddöntőben duplázó Ribéry a Stuttgartnak is hamar bemutatkozott, a 8. percben Van Bommel felpasszolt labdáját az amatőrcsapatból felhozott Wagner készítette le a franciának, aki egyet igazított, aztán ballal, 23 méterről nagy gólt lőtt a léc alá.

A svábok lassan ébredeztek a sokkból, az első félidőben mindössze egyetlen helyzetecskét tudtak felmutatni, egy bal oldali beadásba Cacau ért bele a rövid saroknál, a menteni igyekvő Jansenről pedig a saját kapuja felé indult a labda, de a Kahnt helyettesítő Rensingnek így is csemege volt.

A másik oldalon ugyanakkor a Valenciába távozó Hildebrand helyére igazolt Schäfernek volt munkája, előbb Jansen beadása után Wagner közeli kísérlete akadt el benne, majd Hamit Altintop 25 méteres bombáját tolta a jobb kapufára.

A fordulás után kicsit bátrabb lett a hazai alakulat, Cacau egy csel után meg is célozta a bal sarkot, de Rensing vetődve hárított. A Bayern védekezésben és támadásban is összeszedettebb volt, Jansen harcosságának köszönhetően labdát szerzett a stuttgarti 16-osnál, aztán remekül adott középre, de Schweinsteiger ziccerben a jobb kapufa mellé belsőzött.

A 66. percben aztán eldőlt a meccs, szép összjátékot követően Ribéry tette ki balra a labdát Jansennek, aki a középen berobbanó Wagnert találta meg, a 19 éves támadó pedig a becsúszó Gledson szorításában pörgetett a kapuba hat méterről.

A végén a duplázáshoz is közel járt Wagner, amikor kiszorított helyzetből a lécet trafálta telibe, aztán Ottl tornáztatta meg 25-ről Schäfert, a Bayern összességében nagyon simán jutott be a szombati döntőbe, ahol a Schalke lesz az ellenfele.

német Ligakupa, elődöntő:
VfB Stuttgart - Bayern München 0-2 (0-1)
gól:
Ribéry (8.), Wagner (66.)