Nintendót üzemeltek be az edzőteremben

Vágólapra másolva!
Egy kanadai finteszklub hatalmas kivetítőre csatlakoztatott Nintendo Wii játékgépekkel teszi változatosabbá az edzést.
Vágólapra másolva!

A Vancouverben található Studeo 55-ben a látogatók már nem csak hagyományos erőgépekkel és súlyokkal dolgozhatnak, hanem mozoghatnak egy kicsit a Wii kontrollerével a kezükben is - adta hírül a Reuters. A tulajdonos, Nathan Mellalieu saját bevallása szerint onnan vette az ötletet, hogy látta, a gyerekek milyen jól szórakoznak a játékgéppel, és főleg: hogy megizzadnak közben.

Vicces edzés

"Itt arra használjuk, hogy megtörjük vele a hagyományos edzés monotóniáját" - mondta az üzemeltető, aki korábban is hajlott az újításokra. Mellalieu becslése szerint egy-egy box, tenisz vagy bowling-menettel 75-125 kalóriát égethetnek el a vendégek, de az eredmények mellett az is fontos, hogy jól szórakoznak.

A gépet a rendes edzés mellett a bemelegítéshez, vagy a levezetéshez is lehet használni. A Reuters által meginterjúvolt Kim Bey volt olimpiai úszó szerint az a legjobb az edzőteremben elhelyezett Wii-ben, hogy az ember észrevétlenül dolgozik vele, mivel kikapcsolódás közben is égeti a kalóriákat.

Forrás: [origo]

A hatás igazolt

A játékosokat megmozgató Wii tavalyi megjelenése óta már több kutatást is végeztek vele azzal kapcsolatban, hogy lehet-e edzeni vele. A liverpooli egyetem eredményei szerint a rendszeres játékkal heti 1800 kalóriát is el lehet égetni vele. A Nitendo jelenleg egy olyan, Wii Fit nevű játékon dolgozik, amelyben a jógától az aerobikig változatos edzési lehetőségek lesznek.

Korábban egyes edzőtermek már felszerelkeztek játékkonzolokkal, ezeket azonban csak a szobakerékpárokra rögzítették, hogy a fiatalok számára vonzóbbá tegyék a használatukat - az aktív edzésbe viszont nem kapcsolták be a gépeket.