Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött a Ferencváros és a szlovákiai Érsekújvár (Nové Zámky) jégkorongcsapata. Az erről szóló egyéves szerződést a két klub elnöke, Kassai György és Frantisek Sucharda írta alá a magyar csapat új otthonául szolgáló Pesterzsébeti Jégcsarnok pályáján.

A megállapodás értelmében az FTC - az ob I-ben jelenleg az egyetlen olyan csapat, amely nem saját csarnokában, hanem "albérletben" játssza hazai mérkőzéseit - valamennyi felnőtt férfi játékosa átigazol a Nové Zámkyhoz, így a szlovákiai gárdának körülbelül negyven hokisa lesz.

Ebből a keretből két csapatot alakítanak ki: a HK FTC Nové Zámkyt és az FTC Nové Zámkyt. Előbbi a szlovák másodosztálynak minősülő első ligában, a másik pedig a magyar bajnokság élvonalában szerepel majd. A szlovák pontvadászatban egy mérkőzésen legfeljebb öt magyar léphet jégre, ugyanakkor a magyar bajnokságban nincs létszámkorlátozás a külföldiekre vonatkozóan.

Az együttműködés nem érinti sem a Ferencváros, sem pedig a Nové Zámky jogi státusát. A két klub egy év múlva dönt arról, hogy meghosszabbítja-e a két csapat sikeresebb szereplése érdekében most megkötött szerződést.

Kassai György megjegyezte: az FTC válogatott játékosai - mint például Hoffmann Attila vagy Jánosi Csaba - nemcsak a magyar, hanem az erős szlovák bajnokságban is kipróbálhatják magukat, az eddigieknél több magas színvonalú összecsapáson léphetnek jégre, és ebből a magyar nemzeti csapat is profitálhat.

"Ha sikerrel zárul az Üllői úti ingatlanra kiírt pályázat, akkor a jövőben több támogatást tudunk nyújtani a jégkorong-szakosztálynak" - mondta Rieb György FTC-elnök.

A Nové Zámky két éve - önálló csapatként - már szerepelt a magyar élvonalban úgy, hogy közben hazája másodosztályában is érdekelt volt.