Vágólapra másolva!
A Hankook Tire Magyarország Kft. rácalmási üzemében a cég összes alkalmazottjának érdekképviseletét - a Munka Törvénykönyve rendelkezéseinek megfelelően - 2006 októbere óta Üzemi Tanács látja el. A felmerült problémák és a munkavállalói panaszokra keresik a megoldást.
Vágólapra másolva!

A Hankook Tire Magyarország Kft. és a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) közötti, 2007. július 27-én lezajlott egyeztető tárgyalás során, illetve azóta a VDSZ, és az általuk bejegyeztetni kívánt új szervezeti egység, a Dunaújvárosi Gumigyártók Szakszervezete nem tudták jogerősen, a törvényben leírtak szerint igazolni, hogy szervezetük illetékességgel rendelkezik a Hankook-alkalmazottak képviseletére.

A Hankook Tire Magyarország Kft. szükségét érzi annak, hogy hitelt érdemlően bizonyítást nyerjen a szakszervezet részéről, hogy a Hankook Tire üzemének területén a jogszabályoknak megfelelően működtet alapszervezetet.

A Hankook Tire Magyarország Kft-t eddig nem keresték meg a szakszervezet részéről olyan vezetők, akik képviseleti jogosultságukat igazolták volna.

A magyar Munka Törvénykönyve meghatározza, hogy a szakszervezet mikor minősül reprezentatívnak, illetve ennek megfelelően, mikor jogosult kollektív szerződés megkötésére. Ezzel kapcsolatban azonban a szakszervezet még semmilyen formában nem igazolta esetleges jogosultságát.

A Hankook Tire Magyarország Kft. továbbra is várja a helyi szervezet képviseletéről megfelelően rendelkező módosított alapszabály bemutatását.